Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Immersió en dictadures

|

- Publicitat -

D’entre les poques coses que sentim dir a Alícia Sánchez-Camacho darrerament, una és dir que Artur Mas hauria d’aprendre dels governs seriosos responsables. Camacho fa referència a la lleugera baixada d’impostos que ha anunciat el govern del PP, els que prèviament havia pujat. Paradoxalment, s’ha donat la casualitat que el president Rajoy pronunciava la frase “no puc acceptar que es sotmeti a referèndum l’existència del meu país”. Ho deia en una trobada amb el seu homònim guineà, el dictador Obiang, just el dia que la resta del món té un record per l’efemèride centenària de l’inici de la I Guerra Mundial.
 

Des del PP també s’ha posat l’accent aquesta setmana en la campanya permanent contra el català. “S’hauria de fer més immersió en castellà a la Catalunya interior”. “Amb el 25% de la sentència judicial no n’hi hauria prou”. També casualment ha coincidit que tot just després s’han conegut els resultats oficials de les proves de selectivitat, de les que parlava ahir en Guifré. Com ja és costum, la nota dels alumnes catalans en castellà és superior (6,53) a la que han obtingut en català (6,23). Ens centrem una altra vegada en aprofundir en la immersió en català a l’àrea metropolitana?
 

Publicitat

L’altra notícia destacada d’avui dissabte és l’escissió feta realitat del PSC. Joan Ignasi Elena ha estripat definitivament el carnet i el seu corrent, Avancem, ja ha iniciat contactes amb ERC i ICV amb la voluntat de “governar Catalunya”. Fins i tot hi ha hagut un acte conjunt ja. A l’estela d’ERC, el nou partit pretén establir col·laboracions victorioses com ha fet NECat per no deixar d’existir, però sense oblidar el blanc social d’ICV, que al seu torn posa la màxima atenció en els moviments d’Ada Colau i Podemos. El futur líder del PSC, Miquel Iceta, ja li ha exigit, com era de preveure, que retorni l’acta de diputat. Elena encara l’enfrontament amb valor i li respon si és a ell al primer a qui caldria demanar l’acta, fent referència als imputats que té el PSC al Parlament. Quan un partit és petit, com és el cas del PSC ara, la fugida d’un diputat o dos (Núria Ventura s’ho rumia), pren especial rellevància. Si Elena es queda com a diputat no adscrit, el PSC es quedaria amb 19 diputats, els mateixos que el PP, i probablement passaria a ser quarta força.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut