Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Voluntaris al servei de qui?

|

- Publicitat -

Som a quatre mesos i tres dies per a la celebració de la consulta. Aquesta es va definint poc a poc a través de la Llei de Consultes que s'està treballant al Parlament. Gràcies als esforços conjunts dels partits catalans, a data d'avui tenim Declaració de sobirania (el pas previ per legitimar una hipotètica DUI), i el més important, data i pregunta per a la consulta. De regal, el rebuig espanyol per a la campanya a favor del Sí-Sí.
 

Els acords han permès veure en una mateixa fotografia els dirigents de la CUP i de CiU junts, una cosa impensable en la vida quotidiana. Aquesta és la diferència entre el discurs arrelat de la CUP i el populisme superficial de noves forces amb l'epicentre a Madrid com és Podemos. La CUP sap bé què vol, i a quin país deu la seva servitud. Això ha provocat una revolta interna a les forces més reticents a la independència dins l'eix sobiranista com és ICV i el PSC. A Iniciativa, la pressió dels grups interns a favor del doble sí s'ha incrementat durant la darrera setmana. El PSC es torna a desfer, i aviat Miquel Iceta no tindrà res per gestionar però encara n'haurem aconseguit el vot favorable per a la Llei de consultes. I el que ens queda per veure abans d'arribar al dia D, Duran a banda.
 

Publicitat

I malgrat això, hi ha independentistes que encara estan intentant generar incertesa fins i tot al voltant de la pròpia convocatòria de la consulta, punt al qual es va comprometre personalment el president Mas. Que alguns partits que van perdre el favor del poble a les eleccions del parlament del 2012 segueixin qüestionant el procés i menyspreant de forma provocativa els esforços realitzats fins ara, mentre demanen l'adhesió a un cos de voluntaris al servei de no se sap qui, i sense que ningú ho hagi demanat, és simplement partidisme i ganes de protagonisme en un moment en què hem de resistir ben units davant l'enemic real: Espanya. No estem reeditant les consultes independentistes que es van fer a molts municipis, ni es tracta de  recopilar dades de gent de bona fe per després utilitzar-les per engruixir la base de dades d'un partit polític per a fer campanya electoral. Ara és l'hora de les institucions i de la política en majúscules.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut