Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El missatge arribarà a Obama

|

- Publicitat -

La manifestació de 2012 a Barcelona, la Via Catalana, el Concert per la Llibertat… Són imatges que han donat forma a un moviment ciutadà de cara al món. En una societat on la imatge és l'eina més útil per buscar l'impacte, l'ANC continua amb l'objectiu de crear titulars als mitjans arreu del planeta. La Diada serà la jornada més propensa, i aquest juliol ja s'escalfen motors amb petites V locals i desplegaments de pancartes adreçades a líders mundials. El primer missatge, amb Barack Obama com a destinatari, s'ha enviat des de Badalona, ni més ni menys.

És ben clar que no ha estat l'acte més multitudinari. La repercussió ha estat nul·la a l'exterior, i les opcions que Obama tingui constància del mural són escasses. Ara bé, l'acció de Badalona, sumada a les que han de venir a altres municipis en les properes setmanes amb destinataris de similar rellevància, sí que servirà per crear un caldo de cultiu per assegurar una participació massiva a la cruïlla entre Diagonal i Gran Via.

Publicitat

I és que una imatge icònica no es construeix en un obrir i tancar d'ulls, però aquells vint segons del canal internacional de la BBC poden fer crear un estat d'opinió internacional al respecte. És la força del poble. I, encara que el president dels Estats Units no sigui conscient del mural de Badalona de manera directa, l'11 de setembre de ben segur que ho serà.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut