Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Segueix manant Andalusia

|

- Publicitat -

Espanya sentenciarà la seva defunció de forma pública, a mercè de l’escarni de tothom. Un xou que podran gaudir des de casa seva vostès i l’avui dimitit Oriol Pujol, just abans d’iniciar les vacances d’agost. La Moncloa ha comunicat extraoficialment que rebrà el president de la Generalitat abans d’acabar el juliol, i ho farà de forma pública per què no quedi cap mena de dubte del posicionament de Mariano Rajoy, ni es pugui especular sobre pactes secrets. L’única manera d’evitar-ho era reunir-se de forma discreta com demanava la Generalitat. Tanmateix al procés català també li és molt favorable que s’escenifiqui davant la premsa internacional que Espanya torna a dir “no” a Catalunya, i més ara que Europa pressiona l’executiu Rajoy.
 

Mentre aquesta reunió crucial a menys de dos mesos per la Diada arriba, el govern espanyol ja ha rebut l’entitat unionista recentment creada, Societat Civil Catalana (SCC) que ha declarat veure a Rajoy preocupat, i ha afegit que treballaran per evitar el xoc de trens. La resposta ha arribat immediatament: l’associació Súmate, que defensa la independència des d’un punt de vista castellanoparlant, també ha sol·licitat una trobada amb el president espanyol.
 

Publicitat

Una expressió similar, evitar el xoc de trens, és la que ha utilitzat un dels partits que dóna suport a l’entitat, el PSC a través de Miquel Iceta. El des d’ahir primer secretari del PSC ja ha fet el primer moviment: comprar Àngel Ros, qui feia dies que duia l’etiqueta amb el preu. Iceta l’ha fitxat com a president del partit. Un altre cop de bastó als crítics, que segueixen amb una actitud mesella vers la cúpula, ara des de Moviment Catalunya. Jordi Martí, que sí que va estripar el carnet socialista, ja ha respost a l’encara alcalde de Lleida amb una piulada clara: “Si fos al @socialistes_cat avui seria crític amb @angelrosdomingo. Alcalde, en política no val tot!!!”. Ahir en un altre acte de candidesa vèiem l’ex-consellera Marina Geli, encara amb carnet socialista però a la vegada fundadora de Moviment Catalunya, votar a les primàries del PSOE i del PSC, tot pregant a Iceta que si us plau refundés el partit en un sentit catalanista.
 

Miquel Iceta no està per aquesta labor, ans al contrari. El seu candidat, Pedro Sánchez, va ser ahir escollit nou secretari general socialista espanyol. La cúpula del PSC hi donava majoritàriament suport, però en realitat el PSOE ha tornat a col·locar el candidat d’Andalusia. Com ha passat des de l’inici de la democràcia, el PSOE, i en conseqüència l’Espanya que ha governat, ha seguit els dictats de la totpoderosa federació socialista andalusa (conformada pel 25% del total de la militància del PSOE). Així Susana Díaz es convertirà en la cap del partit a l’ombra. Pedro Sánchez no ha trigat ni un dia a escenificar el seu vassallatge a la també presidenta andalusa a la que després ha elogiat. Catalunya governada i espoliada pel model felipista andalús sumat al popular franquista. Depèn de nosaltres deixar de dependre’n.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut