Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Catalans: etarres i lladres

|

- Publicitat -

“Ens volen robar Catalunya” és la frase més impactant i divertida que hem sentit avui de la boca d’una diputada del PP i, com no, de la FAES, la mateixa Fundació per la que ha treballat l’autor de les balances fiscals espanyoles fetes a ull.
 

Cayetana Álvarez de Toledo ha afirmat que els catalans volen robar Catalunya. Això és el mateix que dir que jo m’he robat a mi mateix. Per intentar posar algun fonament a aquesta estranya sentència, la impulsora del manifest Libres e iguales ha dit que el catalanisme utilitza arguments predemocràtics i fal·laços. L’alcalde socialista de Pineda de Mar i president de l’encorruptida FMC, Xavier Amor, havia arribat a ser més concret en la matèria fa un any: “Perquè, no tingueu dubte, l'independentisme és tan radical, sectari i excloent (per no dir “feixista”), com el centralisme. Molts dels que avui van estelats simplement volen la separació de la societat entre bons i dolents catalans”. I qui dia passa, any empeny.
 

Publicitat

No ens estranya que aleshores aparegui Ada Colau i digui que el PSC s’ha guanyat a pols desaparèixer, i que a més no se n’estigui d’expressar el seu desig més profund que això es produeixi. Les aigües estan molt remogudes i és l’hora dels valents. Entre aquests, avui hem vist els de l’entitat Societat Civil Catalana, que han protagonitzat una estranya roda de premsa on han presentat un vídeo en el que intenten defensar que a la Via Catalana 2013 només hi havia poc més de la meitat de gent que s’havia dit. Diuen que han comptat amb voluntaris totes les persones que apareixen a la Gigafoto, tot i que també ho han fet una mica a ull, perquè en les fotos no apareix la gent dels trams en què hi havia més d’una fila de ciutadans.
 

Aquesta, i insultar per twitter, és la manera que té d’invertir el seu temps la gent d’una entitat que té una manera de fer una mica rònega i que demana impedir que es consulti a la gent. Qui és el feixista aquí? Ni la serietat o el respecte en les formes, ni tampoc la cerca de la veritat no han estat mai el punt fort de l’espanyolisme. No esperin que ho siguin ara si l’Estat ha hagut d’anar a cercar un “expert” de la FAES per manipular unes balances fiscals, i aquest mateix ha deixat per escrit que havia desenvolupat alguns càlculs una mica a ull, com qui intenta fer un brou sense mirar què posa a l’olla.
 

Poc a poc els experts han anat llegint la lletra petita de les balances fiscals que es van presentar ahir, i així han anat evidenciant els errors i les manipulacions d’aquests comptes fets amb tant poc de rigor. El cert és que Espanya sí que ha estat severa i inflexible a l’hora de fer caure la inversió en infraestructures a Catalunya un  50% en deu anys. El doble que en la resta de comunitats de l’Estat. Aquí està la punta de l’iceberg amb la que el Titanic espanyol ha xocat, i el forat de la realitat que ja no pot seguir tapant amb la simfonia dels músics de la Moncloa. No s’escoltin aquesta música, perquè mentre ens acusen d’enfonsar el vaixell, a la sala de comandament els capitans de la Moncloa ja estan oficialment estudiant què passarà si Catalunya tria l’opció que els fa més por: la Declaració Unilateral d’Independència.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut