Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Rajoy i Sánchez, liderant la mediocritat

|

- Publicitat -

Mariano Rajoy es reunirà aquest dimecres amb Artur Mas per primer cop en l'últim any després d'un llarg estira-i-arronsa, d'oferir diàleg sense donar-lo i de no moure un dit per guanyar la confiança dels catalans encara que fos tard. La reunió que ho dinamita tot va ser la de setembre de 2012, amb el cop de porta al pacte fiscal. Amb tot, el president Rajoy tindrà una última oportunitat per demostrar ser un bon estadista amb el seu homòleg català. És l'últim tren que pot arribar a alguna destinació per Espanya. El següent ja xocarà amb el català, que circula a gran velocitat per la mateixa via en direcció oposada. Un dia abans, però, ningú no espera cap canvi de posició.

El gran estadista Rajoy s'ha reunit amb Pedro Sánchez dos dies abans que amb Mas per confirmar l'aliança tradicional PP-PSOE en el tema cabdal: la unitat de la pàtria. El resultat, el que era d'esperar: la consulta és il·legal. Ambdós junts han demostrat no aportar res de nou, i continuar amb l'actitud defensiva, patriòtica i anacrònica de no perdre territoris sota cap concepte, quan la història s'ha cansat de mostrar que les conseqüències de la imposició sempre són terribles. Rajoy i Sánchez segueixen els dictats dels seus pares polítics i no n'aprenen dels errors. Els polítics que pensen i actuen com la resta, com la resta de persones, són mediocres. Només aquells que aporten quelcom diferent són els brillants. Com es pot tenir tan poca visió de futur? Quin serà el discurs de l'establishment espanyol el 10-N, quan ja hagi frustrat el referèndum? Ja estarà solucionat el problema? En lloc d'encarar el conflicte i agafar el toro per les banyes, esperaran al proper moviment de Catalunya.

Publicitat

La reunió entre els dos caps d'executiu de dimecres ja començarà a deixar en un segon pla el cas Pujol. Com succeeix després de qualsevol desgràcia colpidora, la vida continua i el temps ho arrossega tot -en aquest cas a la velocitat de la llum. L'ex-president ja és història, en quatre dies li han estripat tots els honors que havia aconseguit en més de 50 anys, i encara que la caverna mediàtica ho intentarà, el procés segueix intacte. Tot i això, durant els últims anys Jordi Pujol ha semblat d'aquells que aporten quelcom diferent. Descobrir que actua com la resta de mediocres és un calvari que els catalans arrossegaran durant temps.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut