Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Superaran tots els unionistes als independentistes a l’estranger?

|

- Publicitat -

A 100 dies justos de la data màgica, el 9N, no només són els independentistes els qui es volen mobilitzar. Societat Civil Catalana (SCC) organitzarà també per la Diada una acció per reivindicar l'opció unionista. Ben legítim. A més, l'actitud és humil, ja que el portaveu de l'entitat, Joaquim Coll, ha admès que no hi esperen molts assistents. L'acte serà a Tarragona, així que evitaran confrontacions, a diferència de la bel·ligerant encerclada a la Sagrada Família del moviment 12-O l'any passat. La part de la societat unívocament unionista finalment es comença a organitzar amb una mínima intel·ligència. Diem mínima, ja que de moment no han demostrat mobilitzar la famosa majoria silenciosa que té malsons amb el trencament d'Espanya. A banda, la perla de Joaquim Coll d'aquest dijous també denota que les ments més brillants de la humanitat no estan darrere de l'entitat.

“Algunes persones fa 300 anys ja ens van portar a un carreró sense sortida […], el mateix que està passant avui en dia”, ha deixat anar el portaveu de SCC. També ha afirmat que el 1714 ja es va intentar dividir els catalans, una referència al fet que les elits del país escollissin posicionar-se amb l'arxiduc Carles d'Àustria i no amb el Borbó, com altres territoris de la monarquia hispànica. La comparació és clara: Rafael Casanova i els altres components de la Junta de Braços eren com ara Artur Mas, Oriol Junqueras i companyia, ja que en els dos casos és una iniciativa que surt d'ells i l'objectiu de tot plegat és dividir els catalans. Joaquim Coll no parla amb coneixement de causa fent referència al 1714, ja que no hi era, però és que també sembla que estigui vivint una realitat paral·lela ara.

Publicitat

En qualsevol cas, la comparativa aquest any no serà entre els assistents d'una i altra mobilització, ja que fins i tot SCC ho rebutja; la plataforma unionista es podria posar un altre objectiu: superar els catalans residents a l'exterior independentistes que surtin a fer V baixes per tot el món. De moment, n'hi ha 41 confirmades, i l'any passat més de 10.000 persones van fer 116 cadenes humanes. Tots els unionistes catalans podran superar els catalans independentistes tan sols vivint a l'estranger?

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut