Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Rajoy dubta, Espanya comença a tremolar de por

|

- Publicitat -

Dos dies i dos tuits després, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha comparegut per fer balanç del curs polític que ha acabat aquesta setmana. Com era d’esperar, tothom li ha preguntat per la reunió que va mantenir amb Artur Mas. Pels mitjans (espanyols) que miraven de posar en dubte la fortalesa del president català, la sorpresa va ser majúscula després de l’excel·lent roda de premsa d’una hora i mitja que va oferir als mitjans d’aquí i del món. Avui, Rajoy ha sortit del cau i ha reconegut que “no sé què passarà el 9 de novembre”.
 

La resposta deixa ben clara la preocupació de la Moncloa després de la compareixença de Mas, que va assenyalar que el 9N no sobrepassaria la legalitat, la catalana, i que a més a més intentaria que la consulta es produís d’acord amb l’Estat. Ara ja només queda el dubte del Tribunal Constitucional. Ens volien fer creure que Mas arribava en una posició de feblesa a ran del cas Pujol, i després El País i el PSOE es feien creus de com podia ser que el PP no s’avingués a reformar la Constitució ara que Mas estava tant baix de forma.
 

Publicitat

Però qui ha quedat en una posició de feblesa després de dimecres és clarament Espanya, enrocada en una postura antidemocràtica i brandant la Constitución com a escut. Mariano Rajoy ara dubta. Espanya té l’arma més potent a les seves mans, el TC, però ara se n’adona que probablement no podrà fer res si Catalunya l’ignora i tira la consulta igualment endavant. No quedaria bé enviar la policia o l'exèrcit. Potser aquesta és la mesura de tolerància que cerca la Generalitat i que Mas hauria anat a buscar a Madrid.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut