Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Espanya mata el procés a través de Pujol i Podemos, que copia ERC

|

- Publicitat -

La destrossa d’un monument dedicat al president Companys i el robatori d’una senyera per part d’uns vàndals al municipi natal del president màrtir, El Terròs, és el trist colofó al procés sobiranista, en data 5 d’agost de 2014 sense necessitat d’esperar a l’11S ni al 9N. Avui l’opinió espanyola ha donat per mort el procés basant-se en dos eixos: el Cas Pujol, i el partit Podemos, a través de la seva marca blanca a Catalunya, Guanyem.
 

Ja els advertíem fa un parell de dies que l’agost era un dels moments periodístics més imaginatius i creatius i, per tant, de menys credibilitat. Avui alguns periodistes espanyols com Zarzalejos opinen que el Cas Pujol ha provocat una desil·lusió a les files sobiranistes, sense explicar com l’han mesurada, que dóna aire als independentistes fins el 9N. En Guifré també esmentava ahir opinions de destacats dirigents espanyols en aquest sentit. “Catalunya ha de mostrar la seva fortalesa psicològica”, és el que ha respost a aquesta qüestió avui el president Mas en roda de premsa de balanç de curs polític. “Haurem de superar un munt de proves que ens llençaran a sobre. Si tenim aquesta fortalesa, les superarem totes”.
 

Publicitat

L’altre eix, és l’anomenat “Efecto Podemos”. La formació novella va donar la sorpresa a Espanya a les darreres eleccions europees, i ara puja de forma amenaçadora a totes les enquestes al Congreso espanyol fins a situar-la com a tercera força de l’hemicicle. La indefinició d’aquests i de Guanyem Barcelona respecte al sentit de la consulta del 9N, és la llavor de la discòrdia, i el cisme en el món independentista, segons diaris digitals, també espanyols. Hi ha qui afirma que Esquerra Republicana de Catalunya, que lidera totes les enquestes al Principat, està tremolant de por en veure que les enquestes donarien més escons al Parlament català a la suma de Podem (Guanyem) + ICV (IU catalana). A partir d’aquí s’elaboren tot un seguit de teories i especulacions que enterren l’independentisme. El problema és que la notícia de El Confidencial, fa referència a una enquesta de El Periódico en referència a… l’Ajuntament de Barcelona.
 

Llegiran moltes notícies interessades, manipulades, i fins i tot inventades com aquesta que comentàvem. La realitat és que el efecto Podemos, no és res més que l’intent d’una part d’Espanya per aprofitar-se de l’impuls sobiranista català i el descontentament del 15M per entrar en escena política amb l’objectiu de reformar l’Estat espanyol. Podemos ho ha començat a fer a través de les xarxes socials copiant l’eslògan de campanya d’Esquerra Republicana, “Nou País per canviar-ho tot”, però en aquest cas, sense canviar de país, (Espanya). És el que també s’apunta des de Guanyem. La mateixa Ada Colau deia que la independència podia servir per canviar l’Statu Quo espanyol del 1978, o aconseguir proclamar la III República Espanyola.
 

Ni ha aparegut cap independentista dient que ho deixarà de ser per culpa de Jordi Pujol, ni tampoc Guanyem, o Podem son el cavall de troia que acabarà amb l’independentisme o ERC. La ciutadania està per sobre de totes aquestes cabòries, i l’11 de setembre tornarà a omplir els carrers per tornar-ho a demostrar.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut