Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El PP enceta la campanya pel NO

|

- Publicitat -

El desembarcament de la plana major del PP demà en una conferència, díptics, pancartes, anuncis als autobusos, en tanques publicitàries… el PP inicia la campanya pel NO ara que comencen a olorar que la determinació del president Mas podria fer un tomb històric definitiu després de la massiva manifestació que es preveu l’11 de setembre. Oficialment faran una campanya que titulen “Gent legal” que segons ells té per objectiu “recuperar l’autoestima, el senyi i la seriositat dels catalans”, “demostrar que som gent legal”, “escoltar la majoria silenciosa plural”
 

Algú ha d’ocupar i liderar finalment el front del “no” encara que sigui de manera encoberta. Ningú que pretengui transmetre aquests missatges tant buits de contingut expressats avui per Alícia Sánchez-Camacho es gastaria tants calés com se’ls gastarà el Partit Popular en empaperar tota Catalunya, ni tampoc faria el desembarcament de dirigents del gobierno que faran ells en els propers dies. A aquestes altures del procés no hi ha campanyes innocents. Tanmateix, el lema triat, “Gent legal” segurament és el menys adequat en qualsevol dels casos pel Partit Popular.
 

Publicitat

Aquells qui estan en contra de les urnes son gent legal, i els que volem exercir la democràcia som il·legals? El partit més corrupte per metre quadrat de l’Estat espanyol parla de legalitat? Aquestes son algunes de les preguntes que s’han fet immediatament els ciutadans a les xarxes socials acompanyant els interrogants amb fotografies de Bárcenas, Fabra, Camps, Barberá, Cospedal, Rajoy, la pròpia Camacho, Aznar, Zaplana, Matas… i un llarg reguitzell de personatges prou coneguts ja. La campanya, un embrió del que hauria de ser el “Better Together” espanyol ja ha avortat d’entrada després de la contundent resposta que ha tingut a les xarxes. Avui la credibilitat del PP i de la Marca España ja ha arribat al punt mínim.
 

Dèiem a l’inici que la determinació del president Mas podia variar de la previsió inicial d’optar per unes plebiscitàries, ho demostra el fet que les seves intervencions públiques cada vegada generen més interès mediàtic. Avui, a la Cambra de Comerç, ha llançat tot un seguit d’arengues que l’han acostat al tipus de discurs que faria un president independentista en plena campanya pel referèndum.
 

Artur Mas ha tret la llista de tasques que ha completat el Govern català en relació a la recessió i com s’ha treballat perquè la recuperació arribi, i ho faci de la nostra mà. Catalunya és la terra que ha retallat més i la que més ha començat a estirar del carro de la incipient recuperació. També ha avisat que per aquestes raons ja no es pot reduir més la despesa, i ha advertit que no es podran assumir més retallades.
 

El president és cada vegada més clar en el que fa referència a la consulta del 9N. L’hora s’acosta i sap que no haurà de trigar massa a prendre aquestes decisions transcendentals que demana prendre amb la coresponsabilitat i la implicació dels altres partits, en al·lusió a ERC. Artur Mas ha dit als empresaris que comptin amb què el 9N es farà la consulta, i que en breu el Govern publicarà el llibre blanc de la independència en base als informes del CATN, com havia esmentat fa dies en Guifré. Com podran comprovar, tal i com els dèiem ahir, segur que en cap moment els ha vingut al cap ni Pedro Sánchez ni la seva oferta obsoleta de la que en vam parlar. Ho veuen com no interessa?
 

La cursa final pel 9N és a punt de començar. Preparats?
 

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut