Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La Història ja ho té tot preparat

|

- Publicitat -

Més de 1.500 autocars, 54 colles castelleres, 1.200 corals, 7.000 voluntaris, més de 10.000 places de pàrquing habilitades prop d'estacions de tren arreu del país… I sobretot, 11 quilòmetres plens de gent. Molta gent. Com a mínim, el mig milió de persones que ja s'ha inscrit a la manifestació de dijous.  Tots els números fan preveure una jornada tant o més exitosa per l'independentisme català que l'any passat.

Ara bé, com ja va passar en el precedent de fa dotze mesos, les xifres es quedaran curtes a l'espera de la imatge que ha d'arribar a les televisions de tot el món. Potser només serà un input de cinc o deu segons als principals telenotícies mundials, però les efímeres mencions internacionals compensaran la feina de tants mesos per part de voluntaris catalans. A banda de la foto, l'impacte del nombre d'assistents serà crucial al país. L'últim pas que necessita el procés sobiranista per arribar a l'última estació -ja sigui la independència o la permanència a Espanya- l'ha d'ajudar a fer la ciutadania dijous. L'empenta que el carrer donarà als polítics del bloc autodeterminista l'obligació moral de mantenir en peu la consulta fins les últimes conseqüències i no arronsar-se al primer obstacle, que tindrà forma de sentència judicial. Per la imatge, la xifra d'assistents i el terratrèmol posterior tant a Catalunya, com a Espanya i a la comunitat internacional, la Història de Catalunya ho té tot preparat per incloure l'Onze de Setembre de 2014 en els dies que van canviar el país.

Publicitat

La gent, però, no ha de fallar i ha d'omplir la V de la Gran Via i la Diagonal. La pregunta és: algú en dubta a aquestes alçades? Fa justament quatre setmanes i amb 'només' 115.000 inscrits, van saltar totes les alarmes d'una possible punxada que podria fer miques les parets mestres del procés. En fa tres, els 150.000 apuntats encara mantenia l'organització intranquil·la. Quinze dies enrere, les 220.000 adhesions obria la porta a l'esperança però no era ni el 50% de l'objectiu. Les insistents crides de l'ANC i Òmnium, però, han provocat una reacció espectacular en quinze dies per superar les inscripcions de l'any passat, arribar al mig milió i així omplir la pràctica totalitat dels 73 trams que conformen la V. La xifra d'assistents de l'any passat va multiplicar per tres i mig la de registrats al web de l'ANC. No obstant, la recompensa de saber quants sobiranistes s'uniran en una senyera quilomètrica es farà esperar fins al vespre.
 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut