Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

President, posi les urnes!

|

- Publicitat -

Aquest és el clam que a través de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha emergit del milió vuit-centes mil persones, segons la Guàrdia Urbana, que s’han manifestat aquesta tarda a les 17:14 per la independència de Catalunya. Perquè darrere de la voluntat de votar, hi ha la de construir un país nou a través de la independència de Catalunya, que a ningú se li escapi. I aquest és el clam de la majoria social del nostre poble des de fa més de tres onzes de setembre.
 

Catalunya ha estat l’epicentre d’una de les manifestacions més grans de la història d’Europa. El món ho ha vist, s’ha fet ressò i n’ha pres bona nota. Els ciutadans han omplert amb il·lusió i  amb una determinació molt clara les dues principals avingudes de la capital que volem per al nou Estat: la Gran Via de les Corts Catalanes i l’Avinguda Diagonal. La V de la Victòria ha estat un èxit històric de la societat civil catalana, que podria ser definitiu.
 

Publicitat

Després d’un esforç organitzatiu perfecte, i d’una resposta d’un poble obstinat en exercir la democràcia que ens hem guanyat a pols, ara és l’hora de la traducció política. Ara, la decisió de posar les urnes el 9 de novembre resta a les mans dels partits polítics que van pactar la data i la pregunta de la consulta. El president Mas ja ha decidit que, tal i com es preveia, el 19 de setembre s’aprovarà la Llei de Consultes al Parlament, i immediatament signarà el decret de convocatòria de la consulta. El Govern ja no té excuses per no posar les urnes el 9 de novembre.
 

Però avui també hi ha qui gosa dir que avui és “l’inici del declivi de l’independentisme”, tal i com ha declarat Alícia Sánchez Camacho des de Tarragona on hi ha hagut la manifestació que ha aplegat els contraris a la democràcia, conjuntament amb moltes entitats feixistes. 3.500 persones ha estat la xifra d’assistents a aquesta petita concentració, que ha deixat ben palesa la realitat nacional de Catalunya. Mal negoci convocar una contra manifestació la mateixa Diada sabent de bell antuvi que tenien la batalla perduda. La líder del PP farà bé de repassar les fotografies que s’han fet aquesta tarda de l’11 de setembre a Barcelona abans de fer judicis de valor precipitats. Espanya començarà a entrar en un camí perillós del que pot sortir molt malparada si segueix fent oïdes sordes a la realitat del carrer.
 

L’unionisme intentarà fer veure que hi ha una fractura social perquè hi ha 3.500 ciutadans que s’han manifestat per expressar que volen seguir essent espanyols contra gairebé dos milions que volen un Estat independent. Catalunya ha demostrat avui respecte per totes les postures polítiques però s’ha decantat majoritàriament cap al procés democràtic del dret a decidir. Sense apel·latius. L’al·lèrgia a la democràcia de l’Estat espanyol no s’explica per cap altra cosa que per la por a què Catalunya decideixi ser un Estat Independent.
 

Per això no ens volen deixar votar, i per això nosaltres votarem. El poble acaba de començar la campanya que ens ha de dur a poder decidir el 9 de novembre. President, posi les urnes!

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut