Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

I si…?

|

- Publicitat -

L’estat espanyol ha vist que un cop trencada la confiança entre els partits, prop de 36.000 voluntaris disposats a arribar fins les darreres conseqüències, i 6.000 funcionaris ignorant les amenaces d’Espanya, han obligat a recompondre les sinergies per fer del nou 9N un èxit rotund de participació.
 

Probablement la nova consulta és un xurro, potser d’allà no sortirà el mandat democràtic per proclamar directament la independència. De fet, amb el 9N original CiU preferia fer igualment les eleccions plebiscitàries, segurament perquè Unió no hagués acceptat els resultats i la DUI no l’haguessin votat. O sí.
 

Publicitat

I si… I si malgrat ser un xurro el 9N acaba generant el mandat democràtic que justifica una DUI després d’unes plebiscitàries? I si dos o tres milions de vots ho legitimen? L’Estat espanyol s’ha començat a fer aquesta pregunta, i té por de quina pugui ser la resposta. Potser ara ens barallem per si en aquestes plebiscitàries caldria anar junts o per separat. Potser és tant és perquè igualment les guanyarem, i això és el que realment els fa por, i el que volem.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut