Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El circ del nazisme espanyol

|

- Publicitat -

Amb el braç alçat i a crits de “Viva España”! Els feixistes tornen a intentar imposar el seu nacionalisme radical per fer callar les urnes de la democràcia. Mentre al Parlament feien el ridícul des de la tribuna de convidats (gentilesa de l'acreditació del PP), el govern espanyol (també a mans del PP), ha anunciat avui que es basaran en la pregunta del nou 9N –que no ha canviat respecte a la del 9N original-, la propaganda institucional, la butlleta i la participació de funcionaris i policies per aturar el nou 9N. Diuen que és un referèndum encobert. El més estrany és que no se n’hagin adonat abans. Ara ja només dependrà de la determinació del Govern català que la consulta es faci finalment o no.
 

Mentrestant, els partits favorables al “Sí-Sí” ja han iniciat la atípica campanya enganxant el primer cartell. De moment només tenim notícia de l’enganxada de cartells de CiU (que omple els cartells amb un “Vota Sí·Sí” ben clar) i d’ERC (que utilitza el lema “Vull ser lliure, vull un nou país” amb diversa gent sostenint només un “Sí” cadascú, i més discret). Sobre la CUP, el cap de setmana iniciaran la seva campanya amb actes a diversos pobles. Avui, al Parlament, Quim Arrufat feia callar Albert Rivera, un altre del club del pollastre, que els increpava mentre David Fernández dirigia una pregunta al president. Pel que fa als partits del “Sí-?”, Iniciativa i Unió, no se’n sap res.
 

Publicitat

I els partits del “No”? A banda de les amenaces de prohibició i els insults feixistes gairebé a braç alçat, hi ha el PSC. Després de cobrir-se de glòria amb el qualificatiu de nazis, Miquel Iceta segueix fent de bufó aspirant a la cort, i avui oferia a Artur Mas suport per aprovar els pressupostos, a canvi de que el primer canviés la pregunta del 9N. Paral·lelament, el president de la corrupta FMC, Xavier Amor, també del PSC, ha prohibit a ERC Pineda de Mar difondre propaganda sobre el 9N. No hi ha dia que passi sense que aparegui algú qualificant-nos amablement de “nazis”, “feixistes”, o digui que el dret a decidir és antidemocràtic. Per darrera ens intenten intimidar amb informes o enquestes esbiaixades, però res podrà contra tot un poble unit que ja pot consultar on podrà votar d’aquí a dos diumenges al web participa2014.cat. La funció del circ del nazisme espanyol és a punt d’acabar.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut