Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Un disbarat fiscalitzador que pagaran car

|

- Publicitat -

Des de la sentència escapçatòria de l'Estatut dictada pel TC el 2010, cap acció de les institucions de l'Estat havia provocat tanta unitat a Catalunya com la querella ara ja sí presentada per la fiscalia. CDC i UDC han fet pinya ja que l'acció de Torres-Dulce afecta tant a Mas com a Ortega, a banda de Rigau. Esquerra ja ha defensat que farà el que calgui per defensar-los a tots tres, i tant la portaveu parlamentària dels republicans com la d'ICV, el de la CUP i el de CiU ja s'han autoinculpat per fer pinya davant la contundent decisió. Fins i tot el socialista José Montilla s'ha ofert com a testimoni de la defensa si s'arriba a judici. L'ANC, Òmnium i també CCOO s'han pronunciat tancant files en suport a l'executiu autonòmic.

Per la seva banda, la compareixença de Sánchez-Camacho d'aquest dissabte és una de les mostres d'hipocresia més grans dels últims temps. Després que Duran demanés aquest divendres a la justícia que no admeti a tràmit la querella, encara té el valor d'acusar el democristià d'intentar influir en el procés judicial. Com han d'estranyar-se els populars catalans de veure's caure estrepitosament enquesta rere enquesta? Albert Rivera, de Ciutadans, ha aplaudit l'acció de la fiscalia aquesta setmana però ha dit que arriba tard i és inútil perquè el mal ja està fet. Un discurs, si més no, molt més coherent que passar-se dos anys dient que no passaria res el 9N, no poder-ho aturar a temps i promocionar una querella de la frustració a posteriori.

Publicitat

En qualsevol cas, la manca d'unitat política que ha provocat la possibilitat de convocatòria d'eleccions al Parlament es pot esmenar amb el cop de mà de la fiscalia. Els probables comicis també havien fet que molts ciutadans, que duien coll avall unes plebiscitàries havien de ser amb llista unitària, també estiguin ara dividits i hi hagi dues opinions al respecte. El full de ruta ferm per la llista unitària de l'ANC que ara estan intentant modular per no trencar l'harmonia amb els polítics és una bona prova. Amb tot, la divisió es pot superar també gràcies a la querella de la fiscalia, ja que molta gent s'està bolcant aquest cap de setmana també a autoinculpar-se per fer pinya. El disbarat fiscalitzador de l'Estat li pot sortir car.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut