Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Xantatge bidireccional

|

- Publicitat -

El Govern ha anunciat avui que durant les properes setmanes no hi hauran ni grans reunions ni grans novetats respecte a la convocatòria d’eleccions anticipades. De fet, tal i com ha demanat UDC, es treballa amb la voluntat d’acabar la legislatura (2016). A CiU demanen que ERC cedeixi amb la llista unitària, i ara també que els aprovin els pressupostos.
 

Per altra banda, ERC, que no vol ni llista unitària ni votar els pressupostos, manté demanada una reunió bilateral Junqueras-Mas on s’hauria de desencallar tot. ERC posa ara pressió amb un hipotètic suport als pressupostos en funció de si hi ha acord per celebrar les plebiscitàries. Com veuen, un peix que es mossega la cua.
 

Publicitat

El cert és que mentre es perd un temps preciós, sembla que la convocatòria d’eleccions anticipades es farà esperar més del compte, i això no farà més que acabar desgastant el partit del president, perquè aquest és l’únic escenari que manca de faccions que el defensi. Si CiU basa tot el seu argumentari en la negativa de Junqueras de no entrar a la llista unitària, tard o d’hora acabarà llençant el prestigi i la credibilitat recuperada el 9N.
 

Tant un partit com l’altre tenen arguments per defensar un model o l’altre de concurrència a les eleccions. Si no hi ha acord en aquest punt, és molt important que no s’hi obsessionin i es facin a la idea que s’hi pot arribar igualment per qualsevol dels dos camins traçats. Aleshores cal que pactin allò que realment és essencial i necessari: el full de ruta, si és que realment ens volen portar a la independència.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut