Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Les eleccions, més a prop

|

- Publicitat -

El Fiscal General de l’estat, Torres-Dulce, ha anunciat avui que plega adduint motius personals. És la notícia del dia. Tothom accepta que el fet es produeix a causa de la pressió política del PP sobre els magistrats espanyols, que s'han vist obligats a encetar una guerra amb els magistrats catalans per querellar-se contra el 9N i el Govern Mas, perdent així la poca credibilitat i independència que els quedava. L’Espanya que avui lidera Rajoy segueix esfondrant-se mica en mica. El proper dilluns se sabrà si el TSJC admet a tràmit la querella pel el 9N.
 

Avui també és notícia la xerrada-tertúlia que va realitzar ahir la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell. La líder que ha aglutinat la majoria de la societat civil catalana al voltant del projecte independentista de l’ANC va combatre ahir el desànim que sembla haver-se instal·lat entre la gent, amb un bon discurs en el que assegura que CiU i ERC es posaran d’acord per a l’avançament electoral. Forcadell defensa la llista unitària però està predisposada a acceptar altres opcions, perquè el més important és l’acord. També va indicar que la transversalitat va més enllà dels dos partits grans i es va remetre al full de ruta de l’Assemblea quan li van preguntar si ella lideraria una candidatura única.
 

Publicitat

En relació a això, s’ha filtrat que Mas i Junqueras es tornaran a reunir entre avui i demà per mirar de desencallar l’assumpte electoral. Avui ERC ha fet un segon gest cap al Govern, després que Junqueras ahir digués que el president no l’estima gaire. El republicans han retirat el seu rebuig a la Llei d’Acompanyament per afavorir i aplanar el camí de les negociacions per les anticipades. Ahir al Parlament el debat va ser una mica més agre, Junqueras demanava convocar eleccions anticipades abans d’acabar l’any, i Mas es reafirmava com a president “Les eleccions les convoco jo, no vostè”.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut