Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El garant de la concòrdia i l’entesa

|

- Publicitat -

Com no podia ser d’una altra manera, el president Mariano Rajoy ha fet un balanç positiu de l’any que ja acaba a la roda de premsa posterior al darrer consell de ministres. Rajoy s’ha autoproclamat el garant de la concòrdia i l’entesa pel que fa a Catalunya, i l’únic capaç d’aturar un procés que discuteix la sobirania espanyola. Rajoy ha estès també la mà a un PSOE que passa per hores molt baixes, i que podria esdevenir el gran aliat per a els eleccions generals de 2015, en la lluita per evitar l’ascens al poder de Podemos.
 

A Catalunya, Ernest Maragall ha fet referència avui a les plebiscitàries, i ha proposat una aliança ERC-ICV-MES que forgi un pol de centre-esquerra per a la futura Catalunya independent. Una aliança difícil perquè ICV no ha pujat mai al carro de la independència, i abans es diluirà, si l’hi deixen, en un conglomerat liderat per Podemos. Hi ha qui en aquestes paraules hi veu la voluntat de separar-se dels objectius de país, per tornar a reeditar el tripartit, però la idea passa per aconseguir primer la independència.
 

Publicitat

Qui també ha parlat de plebiscitàries però des del pol espanyolista, ha estat Alícia Sánchez-Camacho. La líder del PP ha fet una crida a PSC, UDC i C’s per a que conformin una entesa constitucionalista que els digui al Govern. Camacho, fins i tot, s’ha ofert a ungir un president antiindependentista encara que el seu partit no acabi essent, com diuen les enquestes, la força unionista més votada. El país es prepara per a unes eleccions anticipades.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut