Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Llista unitària per aturar Podemos, o per fer reeeixir el procés?

|

- Publicitat -

Avui és d’aquells dies que podríem dir que sembla que a Convergència s’hagin llegit el testimoniatge que vam fer l’altre dia al Dietari 2014. Josep Rull deia avui que Podemos és el cavall de Troia del procés independentista, i a més proposava la solució per combatre’ls: altre cop la llista única. Pel líder convergent, aquesta és la manera de fer que les eleccions siguin el més plebiscitàries possibles, la qual cosa allunyaria de la normalitat unes eleccions que podrien afavorir la formació espanyola. Donem massa importància al partit de Pablo Iglesias? No ens hauríem de centrar més en fer reeixir els objectius nacionals de Catalunya? Tenim por?
 

El debat sobre l’acord per a l’avançament electoral segueix al marge de les converses privades entre partits, i els rumors i les especulacions. I al marge de tot això, el poble s’ha reactivat per Sant Esteve: Castells, Cant de la Senyera, estelades i crits d’independència al tradicional concert d’ahir al Palau de la Música de Barcelona. Una nova prova que, tal i com els relatàvem fa unes setmanes, el poble manté el clam; però cal no deixar apaivagar la flama.
 

Publicitat

I si en volen una mostra més, el fred hivern no pot amb els valents que segueixen donant suport al Govern de la Generalitat i el seu president, vicepresidenta i consellera d’Educació, en una nova jornada d’autoinculpacions. Els estudiosos del procés català del futur algun dia donaran el valor que realment té la mobilització cívica pacífica que va portar el poble de Catalunya a constituir-se com un nou Estat d’Europa, si finalment ho aconseguim, malgrat ells múltiples entrebancs. I per quan arribi aquest futur, al Dietari 2014 hi trobaran a la seva disposició un testimoniatge compromès.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut