Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Baralles entre ‘generosos’

|

- Publicitat -

Hauran apropat posicions en el full de ruta que s'ha de seguir a partir d'ara. Hauran coincidit en l'objectiu final. S'hauran posat d'acord en que com més unitat d'acció, millor. I, segurament, s'hauran entès en que sense eleccions anticipades, no es poden executar els propers passos del procés. Ara bé, quan ha passat gairebé un mes des que tant Mas com Junqueras van fer sengles conferències, dóna la sensació que no s'ha avançat gens en el debat sobre les candidatures. Juntes o separades? Fet i fet, la confecció de llistes és allò que provoca garrotades en els partits ja sigui a nivell local o nacional. Ja poden dir que les persones i els càrrecs és el més irrellevant, però costa de creure.

El president de la Generalitat ha aprofitat el missatge de Cap d'Any per introduir un missatge entre línies per defensar la llista unitària. “La unitat suma, ens fa més forts i ens permet avançar de forma més sòlida. La unitat permet fer entendre millor el que volem. És el que més tem l’estat. L’estat ens vol dividits”, ha dit. Més clar, l'aigua. Té raó, ningú li ho nega. És evident que l'Estat només salvarà la integritat de la nación si aconsegueix una trecadissa en els partits independentistes. Ara bé, que hagi de fer servir fins i tot el missatge nadalenc és senyal que ningú s'ha baixat del burro encara.

Publicitat

Quin és el problema que això s'allargui? Que quan arribi l'hora de cedir, ja sigui a CiU o ERC els serà molt difícil de justificar la 'baixada de pantalons' davant la seva militància. Ara bé, de portes enfora es barallaran per quedar com els més generosos i sacrificats. I això és el que té la ciutadania amb l'ai al cor. Que la fórmula final doni marge a les formacions per barallar-se entre elles.
 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut