Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Incomptables desitjos als Reis Mags de Catalunya

|

- Publicitat -

Un dia abans que els més petits de la casa obrin els ulls esperant veure's envoltats de presents vinguts d'Orient, els ja no tan menuts ens hem despertat amb el regal d'un atur 50.000 persones més baix que fa un any. Evident, és millor que el carbó, però encara falta que 300.000 persones més tinguin feina per arribar a nivells de fa set anys. Ho haurem de demanar als Reis Mags de Catalunya.

També ens hem aixecat amb la notícia que Catalunya impulsarà una opció pròpia perquè els alumnes de tercer d'ESO puguin posposar la decisió sobre quin camí emprendre després de l'educació obligatòria un any més, com fins ara. Una mesura per combatre la llei d'educació de Wert, que a la vegada potser mai entrarà en vigor en la seva plenitud si el PP no guanya les eleccions d'enguany. Evident, bona reacció catalana, però encara falta poder desenvolupar un model d'educació exitós, que no sigui objecte de pugnes entre partits i que pugui romandre  durant dècades. Ho haurem de demanar als Reis Mags de Catalunya.

Publicitat

Aquesta vigília de l'Epifania també hem vist com Societat Civil Catalana enviava al CAC el fet que Televisió de Catalunya emetés el documental L'endemà i denunciava el biaix independentista de Tv3. Evident, la televisió pública està en sintonia amb el discurs de l'executiu del país, i fent memòria, ningú recordarà tantes veus favorables a la independència a La teva fa deu o quinze anys com ara. Cap mitjà de comunicació pot ser neutral i, a més, tenint en compte l'arxicriticat film L'endemà -fins i tot per l'independentisme-, la queixa està justificada. Tot i això, en un escenari de país normal, els periodistes de la televisió pública no tindrien la necessitat d'implicar-se tant. Ho haurem de demanar als Reis Mags de Catalunya. Com tantes d'altres coses que haurem de suplicar aquesta nit.

Per cert, ara que els Ses Majestats d'Orient estan arribant a tots els racons del Principat, on paren els Reis Mags de Catalunya? Doncs a dos d'ells, se'ls ha vist aquest dilluns al matí negociant l'estratègia per repartir els regals que hem demanat a un Palau. És una incògnita saber si el pla del rei Artur i el rei Oriol ja està gairebé ultimat -se suposa que sí-. Ara bé, no sabem si amb el tercer rei, l'alternatiu, també estan pactant el full de ruta, perquè en cas contrari, potser no el segueix i així sí que no arribaran els regals.

El que a hores d'ara sí que és pràcticament segur és que els reis Artur i Oriol no aniran junts en la distribució de presents -l'alternatiu, com era d'esperar encara que ningú ha fet cap esforç perquè no sigui així, també anirà al seu aire-, sinó per separat. És a dir, haurem de triar a un d'ells per rebre els nostres desitjos. I ells, es barallaran per primera vegada en la història dels Reis Mags per veure qui en reparteix més. Vés que no es facin la traveta entre ells per arribar abans, ensopeguin tots i al final ens quedem sense el que esperem cada any per aquestes dates. Si això passa, ens serà difícil explicar-ho als més menuts quan siguin grans.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut