Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El jutge Vidal, suspès.

|

- Publicitat -

El Consell General del Poder Judicial ha suspès finalment al jutge Santiago Vidal per tres anys. Una expulsió parcial que podria haver estat completa després que aquest òrgan espanyol hagi allargat durant tot el dia la decisió final. La votació ha estat molt ajustada i, malgrat el perjudici, Vidal no ha estat expulsat del tot de la carrera judicial, que era la decisió que tothom esperava sentir avui.
 

El motiu, com bé coneixen ja, ha estat l’elaboració d’un esborrany de Constitució Catalana durant el seu temps lliure. La sanció doncs, és absolutament desproporcionada i ataca la llibertat personal de l'acusat. El jutge ja ha avisat que presentarà al·legacions davant del Tribunal Suprem perquè considera que aquesta sentència s’ha produït en base a motivacions polítiques i ideològiques. Si Espanya segueix pel camí de martiritzar el procés i els seus actors, la independència serà un fet a partir del 27S, si els electors ho volen.
 

Publicitat

Vidal no ha estat tombat del tot. Ell mateix ha declarat que “m’han posat un segell de desafecto al régimen”. És probable que l’Estat se n’hagi adonat que això no fa més que carregar les piles dels independentistes ara que arriben les municipals i després venen les plebiscitàries, i per això no s’han atrevit a expulsar-lo del tot. El fet és que podria donar-se el cas que Catalunya sigui independent abans que passin els tres anys de sanció que avui han imposat al jutge català.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés

Publicitat

Opinió

Minut a Minut