Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Catalunya gestiona la tragèdia com un país normal

|

- Publicitat -

Un dia després de la tragèdia, les paraules encara queden curtes per descriure el sentiment d’estupefacció de la societat catalana per un episodi que encara no s’explica. Cent cinquanta persones, triades a l’atzar, han vist finalitzar la seva vida de manera fulminant, amb impotència, sense poder-ho evitar, a un lloc recòndit dels Alps. Un indret preciós, verge i tranquil s’ha convertit en un infern a partir d’aquest dimarts. Les tasques de recuperació i identificació dels cossos seran lentes per la difícil orografia del terreny, així que l’horror dels familiars de les víctimes que s’han desplaçat a l’Alta Provença s’allargarà molts dies.

És per això precisament, per respecte i per donar suport als afectats, que el president català s’ha desplaçat al lloc dels fets aquest dimecres. Així, Mas ha estat al mateix lloc que els caps de govern dels països normals a ulls de tothom, és a dir, França, Alemanya i Espanya. A més, en les 24 hores posteriors al sinistre s’ha erigit en el portaveu del govern català per donar tota mena de detalls sobre els dispositius que la Generalitat ha posat en marxa des dels diversos departaments, que inclouen per exemple metges forenses i psicòlegs, a la vegada que ha estat prudent amb les informacions que donava –a diferència de Soraya Sáenz de Santamaría, que va dir de manera precipitada quelcom tan imprecís com que hi havia “45 persones amb cognoms espanyols”. El president ha donat explicacions a TV3, però també a la ràdio pública francesa, France 1, i al canal internacional de la CNN.  

Publicitat

Solemnitat màxima, imatge de país seriós, savoir-faire, i dignitat. És la imatge que està imprimint durant aquesta crisi el govern de Catalunya, i en especial el seu president. Ningú pot gosar dir que som una república bananera, i quan el nou executiu que surti de les urnes el 27 de setembre faci l’ofensiva final per aconseguir la independència, ara és més probable que ens prenguin seriosament.
 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés

 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut