Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

700 alcaldes promouen un cop d’Estat

|

- Publicitat -

Aquest és el titular que li hauria agradat posar a El Mundo avui. El diari finalment ha titulat: “700 alcaldes promoverán el Estado catalán el 24M”. L’Associació de Municipis per la Independència (que representa 710 municipis) proposa, amb la Declaració de Cervera, que les candidatures que es presentin a les eleccions municipals dels mes de maig subscriguin un document amb cinc acords:
 

El primer, que es prioritzin els pactes postelectorals amb partits independentistes; segon, que s’empri la següent fórmula a l’hora de prometre el càrrec de regidor, en cas de ser escollit: “‘Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del president i del govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions, L’ESTAT CATALÀ, LLIURE I SOBIRÀ’”.
 

Publicitat

En tercer lloc, que es refermin en el compromís per un país socialment just i net; tot seguit que es compti amb l’ANC i Òmnium per fer un ajuntament el màxim d’inclusiu possible per tal de fer exitoses les eleccions del 27S. I, en darrer lloc, si el 27S esdevé un clam majoritari a favor de la independència, mostrar-se disposat a iniciar el procés constituent cap a la independència de Catalunya al costat de les institucions que representaran.
 

Mentre el país es va definint i organitzant pel 28 de setembre, Unió Democràtica per boca de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha dit que el seu partit presentarà el seu propi full de ruta, i no necessàriament votaran sí o no a la independència el 14 de juny, en el referèndum intern que faran. Mal auguri per a un partit encara enquistat en el lideratge de Duran i Lleida això de voler travessar la frontera de la independència sense definir-se com ICV. Ortega diu que no tot és blanc o negre, però a la vida hi ha un moment en el qual un ha de decidir si agafa un camí o un altre. El pitjor de tot és que seguint el xantatge ideològic de Duran i Lleida, el partit perd una oportunitat històrica, a la vegada que és humiliant veure el poc orgull d’una formació que deixa fer al seu líder impassiblement mentre aquest munta un altre partit per si les coses li surten malament en aquest.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés

Publicitat

Opinió

Minut a Minut