Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Mas predica la independència als Estats Units

|

- Publicitat -

El discurs clar i català que ha expressat el president de la Generalitat, Artur Mas, aquesta setmana als Estats Units a favor de la independència ha estat el que tots desitjaríem i esperem que comenci a fer en el seu retorn a Catalunya. Lluny de la pressió mediàtica i l’entorn d’aquí, el Mas americà ha explicat els beneficis del camí que prendrà Catalunya vers la independència, en una conferència a la Universitat de Columbia on hi dóna classes l’economista Xavier Sala-i-Martín.
 

El president català ha alertat el govern espanyol que si no es posa mans al diàleg, el Principat es veurà obligat a emprendre el camí de la unilateralitat peti qui peti, per molt que arribin sentències d’il·legalitat. Mas, sobre qui recauen diverses querelles, cada cop hi perd menys, i això ajuda a que vagi prement l’accelerador. El president ha estat molt clar en el seu discurs i en la resposta a les difícils preguntes del públic nord-americà a l’hora de marcar l’estratègia: si el 27S els independentistes obtenen la majoria absoluta, el país emprèn el camí de la separació.
 

Publicitat

Mas s’ha referit així també en una entrevista a Bloomberg, que ha explicat que el darrer CEO mostrava una lleugera pèrdua de suport a les tesis independentistes. La cadena també ha explicat que caldrà veure què passa a les municipals del mes vinent, i que la votació del mes de setembre serà la segona que es faci en relació a la independència. Sembla que els mitjans internacionals comencen a captar de què va la història.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés

Publicitat

Opinió

Minut a Minut