Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

#Camargagate: la vergonya d’una mentidera que pot tenir els dies comptats en política

|

- Publicitat -

Si el llibre dels rècords Guiness tingués una categoria de ‘més estona seguida dient mentides’, Alícia Sánchez-Camacho tindria molts números per ser la posseïdora de la plusmarca. Durant gairebé cinc hores ha estat difamant sobre el seu dinar a La Camarga amb Victoria Álvarez aquest divendres al matí a la comissió contra el frau i la corrupció política del Parlament. No s’ha contradit amb les poques dades que ha facilitat, però per la tarda les explicacions de l’ex-nòvia de Jordi Pujol Ferrussola sobre el tema l’han deixada com una mentidera i una conspiradora que no és digna de representar els catalans, ni digna de formar part de la política del nostre país.

Tot i que difícilment mai sabrem tota la veritat, la versió que Sánchez-Camacho ha donat a la comissió ha estat molt menys coherent que la de Victoria Álvarez. La líder popular ha afirmat no saber que estaven gravant la conversa, no conèixer l’ex-nòvia del Júnior fins uns dies abans del dinar i no tenir cap conxorxa amb José Zaragoza. Tampoc ha dit per què va pactar amb Método 3 una indemnització després d’haver-los denunciat. Això va evitar un judici i una investigació per saber qui va fer l’encàrrec de la gravació. Ara bé, Álvarez ha deixat les mentides de Sánchez-Camacho al descobert assegurant quela conxorxa entre ella i Zaragoza era evident i que la gravació filtrada està manipulada.

Publicitat

Després d’aquestes compareixences, a Sánchez-Camacho potser li queda mig any a la primera línia de la política catalana. Si punxa el 27-S, el PP l’aguantarà fins les votacions al Congrés i el Senat i després la deixarà caure, tant en la presidència del partit a Catalunya com en el seu seient de senadora. Potser llavors es veu forçada a deixar l’escó al nou Parlament o ha quedar-se en un segon pla. Només falta que el votants que sempre els fan confiança obrin els ulls i no permetin que gent com ella continuï cobrant un sou públic que no mereix. De moment, Victoria Álvarez ja ha anunciat que després de votar el PP durant dècades, mai més ho farà. És un primer pas. Si a partir del setembre es construeix un nou Estat, ha d’estar purgat de gentussa des d’abans que neixi. 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés

Publicitat

Opinió

Minut a Minut