Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Objectiu: omplir la Meridiana de “separatas” a favor del “prusés”

|

- Publicitat -

El procés s’està allargant i això ha donat temps a l’unionisme civil a organitzar-se. Ciudadanos s’ha engreixat de militants i, tot i que a Podemos hi ha independentistes, la cúpula no ho és, així que el partit no actuarà com a tal i serà un altre obstacle. El més destacable, però, és la consolidació de les entitats antisobiranistes com ara Societat Civil Catalana, perquè han ajudat a posar en contacte defensores de la patria a Catalunya i això ja està donant algun fruit.

Per exemple, en els cercles antiindependentistes s’ha posat de moda anomenar per escrit el procés de transició nacional com a “prusés”. A més, també parlen de “separatas”, com a denominació hereva de “catalufos”. Tot un avenç pel sobiranisme, perquè ara el terme implica “independentistes”, quan abans es podia referir a un “catalanista” genèric. Senyal que n’hi ha més. Aquesta comunitat d’individus encara va més lluny, ja que a diversos punts de l’àrea metropolitana comencen a treure el cap tímidament pintades o adhesius amb la inscripció “Fuera separatas”. D’altra banda, en els últims mesos s’han registrat actes vandàlics contra màstils d’estelades a les entrades de pobles per remarcar que el municipi forma part de l’AMI, cosa que podria ser obra de les faccions més activistes de Societat Civil Catalana.

Publicitat

L’unionisme civil es creu fort, i més amb les últimes enquestes favorables als seus interessos, però no, encara no han aconseguit fer una manifestació amb cara i ulls equiparable a les de les últimes Diades. Aquest diumenge l’ANC ha anunciat que la mobilització de la Diada d’enguany consistirà a omplir l’Avinguda Meridiana, l’artèria de Barcelona que més connecta la ciutat amb l’àrea metropolitana, tradicionalment contrària a la independència. A més, aquest eix viari neix al costat del Parc de la Ciutadella, així que la idea de l’Assemblea és omplir de gent, sense més filigranes, la Meridiana des del Parlament fins els barris més perifèrics de la ciutat comtal dividint el recorregut en 135 trams, tants com diputats hi ha a l’hemicicle català. Seria capaç SCC d’omplir un parell de travessies de la Meridiana? 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés

Publicitat

Opinió

Minut a Minut