Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Un any més a prop de la República Catalana

|

- Publicitat -

Ha passat un altre 14 d'abril. Ja en van 84 d'ençà que el president Macià proclamava la República Catalana i imaginava un futur gloriós per Catalunya. Allò que mai s'hauria pensat és, però, que un sector d'Espanya reaccionaria a la nova època amb una virulència inimaginable. I això que al principi va haver una onada de proclames republicanes equiparables a la catalana arreu de l'Estat que feien remar els dos territoris cap als mateixos postulats. Aviat, però, es va veure que no era així, i una vegada més es va demostrar que el camí que volien triar uns i altres era diferent -i com que Catalunya estava pel mig del seu camí, van arrasar-la. 

84 anys després, Catalunya es troba més a prop que mai d'emprendre un gir històric de magnituds similars. I aquesta vegada ho ha de fer sola. Intentar caminar junts amb els companys espanyols ja no té sentit, perquè tot i tenir probablement les mateixes necessitats, sempre s'ha demostrat que s'hi vol arribar per camins diferents. I el moviment espanyol Podemos no és cap excepció. No tornem a caure en el mateix error. Voldran emprendre camins que no interessaran a Catalunya, així que és hora de ser valents. 

Publicitat

Més gent que mai està convençuda d'aquest extrem, i per això, encara que de portes enfora l'Estat i els seus acòlits diguin que el procés està vençut, aquest serà un any de guerra de guerrilles per fer dinamitar el 27-S. És per això que Fernández Díaz no només va relacionar independentisme i jihadisme la setmana passada, sinó que porta una setmana refermant-se en les seves paraules. Per fer calar un estrany missatge desestabilitzador, que se sustenta per portades de l'odi com la de l'ABC aquest dimarts, que intenta criminalitzar que el parlament català rebés fa anys amb honors 50 líders islàmics -que no islamistes radicals. Margallo sempre s'apunta a la festa i aquest dimarts ha proposat que les comunitats autònomes que volen continuar finançant els seus mitjans públics i les oficines exteriors haurien de crear un nou impost. Això sí que ho comparteix el projecte independentisme i Podemos: Madrid farà servir tot el que calgui per portar-los al precipici. 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés

Publicitat

Opinió

Minut a Minut