Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Ja en som 42!

|

- Publicitat -

Es podria donar la situació que un parlament forani com és el danès, votés a favor de l’exercici de la lliure autodeterminació del poble de Catalunya el proper mes de maig, en contraposició al que va fer el Congrés, que seria l’equivalent local (si no comptem el Parlament de Catalunya).
 

En un món ideal on brollés democràcia de les fonts no hagués estat necessari perquè el 9 de novembre passat ja haguéssim exercit aquest dret, i probablement ara estaríem negociant els termes de la separació de manera amistosa. Sala-i-Martín deia avui que si havíem d’estar vagant per l’espai durant segles o generacions, Espanya no podria apagar l’enorme deute contret. Ben mirat, si tant idíl·lica fos la situació faria desenes d’anys que no seríem part d’aquest Estat.
 

Publicitat

Els qui segur que han pogut sentir la democràcia en estat pur, han estat els veïns dels deu pobles que avui s’han independitzat de les seves respectives comarques per formar-ne una de nova: el Moianès. Una reivindicació que, com la del Lluçanès, és històrica i respon a l’interès general dels seus ciutadans. El Parlament de Catalunya s’hi ha pronunciat avui a favor i, passades les municipals, es constituirà el Consell Comarcal. Felicitats!

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés

Publicitat

Opinió

Minut a Minut