Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Fàstic a Ussía

|

- Publicitat -

L'article que publica avui Alfonso Ussía a la contraportada de La Razón és molt baix. Massa baix. Escrit en un àrab macarrònic (els qui saben llegir la llengua asseguren que és il·legible, pretén ser una crítica als suposats llaços entre l'independentisme i l'islamisme radical. Tot i això, el que aconsegueix és escalfar la gent de manera molt perillosa incirant l'odi i la divisió, ingredients que podrien derivar en una espiral de violència en el futur. 

Per què? Per dos motius. Amb la seva eixelebrada provocació, vincula independència i terrorisme, una mentida que només vol escalfar els ànims. I sobretot, busca que els espanyols criminalitzin i odiïn una comunitat per la seva ideologia, encara que sigui la de trencar amb Espanya. Tornem als anys 40? En segon lloc, utilitzar l'àrab com a mena de símbol de l'islamisme radical o el terrorisme és racisme. L'àrab el parlen 290 milions de persones, és a dir que la discriminació és massiva, i a més el 'Google Translate' que haurà fet és digne del periodisme de més baixa estofa  Ussía busca també que la gent canviï de vorera quan vegi un musulmà pel carrer. 

Publicitat

La societat catalana està bullint amb la criminalització dels últims dies de l'independentisme. Abans tot era ETA, però com que l'auge del sobiranisme s'ha produït quan l'organització basca ja no és notícia, han hagut de buscar una altra relació: l'islamisme. Si mai hi ha una radicalització de l'independentisme a Catalunya, no s'haurà de penjar el mort a Mas, no, sinó a la intoxicació i incitació a l'odi de gentussa com aquest pseudoperiodista. Tot i això, no s'ha de caure en provocacions. Ens podem indignar, però sempre amb sang freda i sense recórrer al que ells volen: la violència i la divisió. Això sí, l'article d'Ussía, les declaracions de Fernández Díaz, entre d'altres, estan creant un caldo de cultiu per la reactivació del moviment sobirania. Entre tots, aconseguiran maximitzar els resultats del bloc del Sí el 27-S. Gràcies, don Alfonso. Prossegueixi amb les seves provocacions.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés

Publicitat

Opinió

Minut a Minut