Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Busquin-se un altre partit

|

- Publicitat -

Abans-d’ahir, l’ANC repartia 100.000 diaris gratuïts en català i castellà a punts estratègics, amb propaganda independentista. Ahir, Societat Civil Catalana repartia 10.000 pamflets al Camp Nou coincidint amb el Barça-València. Diuen que van tenir molt bona acollida entre els aficionats che. Llàstima, l’èxit havia de ser entre els aficionats catalans, que seran els que votaran el 27S, però bon intent. L’entitat unionista prepara una acció similar per la final de Copa de futbol.
 

Des de la Moncloa, divendres van fer una altra acció: el consell de ministres va aprovar enviar un requeriment a la Generalitat per a què elimini el càrrec de Comissionat del Govern per a la Transició Nacional que el govern català ha creat recentment, perquè Viver Pi-Sunyer pugui desenvolupar la seva tasca. Diuen que les funcions assignades no són competència de Catalunya. Si la Generalitat no atén la petició, imaginin-se el següent pas: recurs d’inconstitucionalitat. El president Mas recordava avui en un acte que Catalunya no va contra Espanya, sinó contra l’Estat, heus ací un dels exemples.
 

Publicitat

En darrer terme, avui hem escoltat una recomanació del president de l’AMI, alcalde de Vic i exmilitant d’UDC, Josep Maria Vila d’Abadal. El president de l’AMI ha recordat la trajectòria independentista d’UDC als anys trenta, i ha dit que espera que al formació se sumi al full de ruta. “No s’entén que aquest partit no estigui treballant pel poble”. Vila d’Abadal ha recomanat als dirigents d’Unió que ara mateix no estiguin per la independència, que deixin de distorsionar i que es busquin altres partits des d’on defensar el seu unionisme.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés

Publicitat

Opinió

Minut a Minut