Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Ja sabem a qui votar

|

- Publicitat -

A dos dies de l’inici de la campanya municipal i encara no es decideixen sobre qui votar al seu municipi? Els sembla que els candidats de CDC, UDC o CiU són massa poc fiables a nivell municipal? Els sembla que hi ha candidats d’ERC que viuen de l’aire o de l’efecte Junqueras? Potser creuen que els de la CUP són massa radicals i no sortiran enlloc i, per tant, és llençar el vot a la bassa? Nosaltres tenim la solució, cerquin entre les llistes dels partits que ostentin el certificat de qualitat ‘Marca España’!
 

Si volen, busquin la papereta que està de moda. La que els garantirà que l’organització terrorista Terra Lliure, que es va extingir fa més de vint anys gràcies a Josep-Lluís Carod-Rovira, Àngel Colom i d’altres, i que ha tornat a reviure per culpa de Carme Forcadell i el seu exèrcit de figurants vestits de groc, es tornarà a extingir. Carina Mejías, necessitada de donar-se a conèixer una mica més per poder passejar els seus encants i els del seu partit, ha dit aquest matí que enguany Ciudadanos apostarà fort per evitar la concentració de separatistes que es produeix cada 11 de setembre. Com bé saben, l’ANC pretén dur a terme la ignominiosa i escandalosa vergonya d’okupar l’Avinguda Meridiana de Barcelona. I a sobre, els palmeros que parlen en castellà, hi donen suport. Albert Rivera, home d’ordre –afortunadament-, ja ha dit que fer coincidir aquesta manifestació en ple període electoral, és un frau democràtic en tota regla. Sí senyor, i encara ho seria més si la manifestació es produís el dia següent, quan començarà legalment la campanya electoral.
 

Publicitat

I si tenen a bé de buscar la papereta de Podemos no la trobaran de forma directa, però els distingiran perquè són els que al seu programa marc autonòmic (a algunes regions espanyoles es celebraran també eleccions autonòmiques) han evitat incloure el dret a decidir. Si tenen la sort de viure a l’Aragó, terra de grans muntanyes, manantials i enorme història i tradicions; allà han estat encara més clars: el candidat Pablo Echenique diu que ja combrega amb això del LAPAO i el LAPAPYP -assumint el marc conceptual del PP-, i que està bé protegir-les, però no cal fer-les oficials (només faltaria fer el “LAPAO” oficial, escoltin) perquè no es parlen gaire. En dono fe, jo no he vist ni escoltat encara cap persona que parli cap d’aquestes dues llengües; per tant, bona proposta. Llàstima que no s’ha presentat també a la Vall d’Aran, coi!
 

Si no els convenç cap d’aquestes dues opcions, també els podem oferir candidats fantasmagòrics –amb el corresponent certificat de transparència-, cagadubtes o de pata negra. Graduïn-se abans les ulleres perquè són una mica volàtils.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut