Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El PP i Wert comencen a fer campanya pel ‘Sí’ el 27-S

|

- Publicitat -

Voluntat de sobreviure després d'aquest cicle electoral mostrant-se com el més gran defensor de la unitat d'Espanya. Deu ser la motivació del PP en el nou atac a la immersió lingüística d'aquest dimecres. El ministre Wert ha enviat al TSJC la preinscripció dels centenars de milers d'alumnes catalans perquè al formulari de matriculació no hi havia la casella per demanar l'educació en castellà, dos mesos després que aquest procediment acabés. L'última sentència del propi TSJC deia que si un sol alumne demanava ser escolaritzat en castellà, automàticament el 25% de les assignatures per tot el grup-classe havien d'impartir-se en aquesta llengua. Una barbaritat.  

L'ofensiva del ministeri d'educació pretén “espanyolitzar” els nens catalans, el somni de Wert, com a primer pas per eliminar del mapa la llengua catalana. Porten molts anys aconseguint fer recular el nombre de catalanoparlants al País Valencià i a les Illes Balears, però aquest atac desesperat al Principat no els servirà de res. La societat està molt més unida en aquest tema que en la majoria dels altres, i l'únic que aconseguirà aquest encegament ple d'odi i espanyolisme centralista és fer apropar posicions en el si dels partits catalanistes. Sols no se'n surten a l'hora de treballar conjuntament, però l'Estat sempre els dóna un cop de mà per a l'entesa. És per això que com passa molt poques vegades, CiU, ERC, CUP, ICV i PSC s'han fet una foto per escenificar que són un bloc inamovible de rebuig als moviments de Wert. 

Publicitat

A més, gràcies al consens que durant 30 anys ha despertat la immersió lingüística al nostre país, la mala bava del ministre d'educació espanyol fa bullir la sang a la gent a mig mes de les eleccions municipals. Davant la voluntat de tallar les ales a una llengua que fa segles que els fa nosa en el seu objectiu de lligar la integritat espanyola per sempre, l'únic que es pot trobar Rajoy és que el moviment independentista torni a agafar embranzida. El PP i Wert comencen a fer campanya pel Sí el 27-S. Si el TSJC se suma als actes de campanya fent repetir totes les preinscripcions dels nens -i provocant així un dispendi de diners de les arques públiques incalculable amb la cancel·lació d'una feina de moltíssims funcionaris-, el 'Sí' cada vegada tindrà més a tocar la majoria absoluta tant en escons com fins i tot en vots

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut