Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Quan pinten bastos, treuen l’ase dels cops

|

- Publicitat -

Acaba de començar la campanya de les municipals 2015. Resultats difícils de preveure, sobretot a les grans ciutats. Partits grans que tradicionalment pintaven poc com el PP a Catalunya, ara amenaçats per noves formacions, tornen a recórrer a velles estratègies: la immigració i el català. El TSJC ha rebutjat el recurs de la Generalitat i exigeix que el departament d’Ensenyament que dirigeix Irene Rigau apliqui el 25% de l’ensenyament en castellà, tal i com demana l’Estat. Soraya redunda en la petició que la Generalitat abaixi el cap, una vegada més i acati, però ara és l’hora de fer justament el contrari.
 

El president Mas ha tornat a ser clar sobre la qüestió, avui. “L’Estat vol alterar el consens social sobre la immersió”. I també vol protegir els seus feus de cara a les comtesses electorals que es presenten. Per mas aquesta maniobra “injusta i deshonesta” també és inútil perquè el consens social que existeix en matèria lingüística a Catalunya no només engloba els catalanoparlants d’origen, sinó tot el Principat, sigui quina sigui la llengua que parlin.
 

Publicitat

I mentre nosaltres sobrevivim a cop de tribunals, a Escòcia ho tenen clar i han après la lliçó. En les eleccions generals que es van viure ahir al Regne Unit, al petit país del nord l’SNP de Nicola Sturgeon ha superat tots els rècords i s’ha endut 56 dels 59 escons possibles, tenyint tots els mapes electorals d’un groc que s’ha transformat en revolucionari. La primera ministra del govern escocès ha aconseguit més consens que el seu predecessor, Alex Salmond, i ara es presenta com l’única amenaça possible a un Regne Unit que ha preferit donar majoria absoluta al conservador David Cameron. El referèndum sobre la permanència a la Unió Europea (previst pel 2017), serà definitiu per futur de la unió britànica i per la represa independentista escocesa. Ja cal que nosaltres fem del 24M i, sobretot, del 27S, una altra marea groga de llibertat, o haurem de preparar-nos per passar la pitjor vergonya en 300 anys.

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut