Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

“És el que hi ha”

|

- Publicitat -

Em permetran que avui els torni a parlar de la Marina Pibernat, aquella noia que formalment apareixerà a les paperetes de votació de la llista d’ICV-EUiA per Girona, i a qui han fet renunciar però que formalment tindrà dret a ser escollida.
 

La qüestió és que el cas ens ha servit per donar també una idea i un exemple del que no han de ser els valors i l’ètica en política. La candidata ha expressat en un altre tuit tant afortunat com la resta el següent: “Lo mejor es que me he salvado de una campaña que no me apetecía nada en una coalición en la que no estaba nada cómoda. Doy gracias por esto”.
 

Publicitat

No hi ha cap insult aquesta vegada, pensaran. Bé, a vegades no cal utilitzar paraules grolleres per insultar a la ciutadania en general. Pibernat busca ara alguna excusa per justificar la seva immolació, dient que ni li agradava la campanya que estava fent la seva coalició, ni tampoc li agradava la pròpia coalició. Que digui directament que va ficar la pota. Ah! Tanmateix, ella es va presentar de núm. 1 d'EUiA i algú la va posar de quatre a la llista conjunta (una posició amb opcions de sortir), i ella no va refusar-ho.
 

No és el primer cop que sento una persona candidata ben col·locada a la llista dir que no li agrada ni el projecte ni la llista on va però “és el que hi ha”. Perdó? Anar en una llista electoral és un acte totalment voluntari. Altra cosa és anar-hi cap al final, donant suport, sabent que no sortiràs. Però quan una persona que va en posicions preferents fa aquest irritant comentari hom no pot entendre altra cosa que aleshores hi ha l’interès per un sou i un càrrec al darrera, ja m’entenen. És el cas d’aquesta noia i també d’altres.
 

Jo allà on no m’hi han volgut, no hi he anat o n’he marxat, i menys m’he dedicat a empassar-me la meva dignitat per fer la pilota a ningú. Si us plau, si es troben algú que els fa aquest raonament, sigui del partit que sigui i del poble o ciutat que sigui, evitin votar aquesta llista. No només perquè és un insult i un frau a la ciutadania, sinó perquè són aquestes les persones que han desprestigiat la política i l’han deixat al lloc on ara es troba.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut