Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Quantes humiliacions més hem d’aguantar?

|

- Publicitat -

Enèsima jornada de burla de l'Estat a l'autogovern català. El Congrés dels Diputats ha tornat a menystenir la llengua catalana rebutjant, amb els vots del PP i d'UPyD, que els jutges que exerceixen al Principat hagin de saber l'idioma propi del país. És a dir, haurem d'aguantar la inverosímil negativa d'un jutge a acceptar un compareixent a un judici que es vulgui expressar en català, perquè simplement no l'entén. Quants joves surten cada any de les facultats catalanes amb la carrera de dret?

 De nou, i per enèsima vegada, ens han de dir des de la ignorància, centralisme i imperialisme cultural com ens hem d'organitzar. I per acabar-ho d’adobar, UPyD ha dit que la immersió lingüística és “franquisme educatiu”  i el PP ens ha dit que la mesura és pròpia del “totalitarisme”. Per què no deroguen l’article de l’Estatut que dóna al català caràcter de llengua oficial i llestos?

Publicitat

D’altra banda, el mateix poder judicial de l’Estat ha atorgat el famós 25% a sis famílies de Sant Cugat i Mataró. Sis nens veuran acomplerta la voluntat de tenir part de l’educació en castellà, però entre 120 i 150 alumnes veuran estroncada la voluntat de seguir amb la seva plàcida immersió. Discriminació massiva. La minoria governa a la majoria, cosa que sí que recorda altres èpoques de la història.

Algú té cap dubte sobre què ens juguem el 27-S? L’asfíxia ja és insofrible, i espera a les noves eleccions espanyoles no té cap sentit, ja que si el PP baixa, Ciudadanos i si fa falta per sumar el PSOE ajudaran a no deixar avançar ni un pas més l’autogovern català, el seu idioma, i el seu procés. És per això que tot i que cada municipi és un món, aquest és un any històric i de cara a l’embat final qualsevol detall es necessitarà. Així que com més regidors independentistes, millor.

Sabedor d’aquesta circumstància, l’alcaldable per Barcelona Alfred Bosch ha insistit a relacionar municipis i procés nacional al segon debat dels candidats d’aquest dimarts al matí. Ha forçat un gest favorable a la independència de Xavier Trias i ha incomodat a Colau, que no ha aclarit què votarien els seus regidors si el ple de Barcelona ha de votar sobre la incorporació de la ciutat a l’AMI. La candidata de la CUP, María José Lecha, ha estat més aviat tova i se l’ha notat novella per la poca capacitat d’interrompre la resta per fer intervencions. Collboni i Fernández Díaz han estat la imatge de la vella política, ja que només s’han activat per a criticar Trias i descol·locar Colau –el candidat popular ho ha aconseguit-, i Carina Mejías ha imprès una imatge de més seriositat i menys hooliganisme que la resta d’unionistes, tot i que no ha intervingut en excés. 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut