Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Desobeïm

|

- Publicitat -

L’unionisme ha comès l’error cras de provocar una guerra contra el català i una altra contra les estelades en plena campanya electoral. Primer ha estat Wert i ara és Societat Civil Catalana, que veu amb fòbia i sobretot amb por la puixança dels partits independentistes als ajuntaments. Malauradament per ells, ens estan fent la campanya. Fins ara, la campanya electoral havia aconseguit desplaçar inexplicablement l’eix d’interès en d’altres qüestions no menors, però monòtones. Debats plens de discursos buits per passar els quinze dies i fer oblidar que hi ha un problema de fons que és la mare de tots els problemes. Això només podia afavorir els partits unionistes.
 

Ara l’unionisme ha comès l’error de retornar la campanya electoral a l’eix nacional. Ells sabran, però està clar que això torna a activar els partits sobiranistesCiU, ERC i CUP, que han demanat als ajuntaments que no acatin l’acord de la Junta Electoral Central de retirar les estelades dels edificis públics a l’espera dels recursos que presentaran. Hi ha entesa en no posar cap bandera, com és lògic, als col·legis electorals, però no es pot caure en la trampa de treure-la dels ajuntaments (que és l’objectiu que ha perseguit aquests darrers quatre anys Llanos de Luna), ja que no tenen cap influència.
 

Publicitat

Societat Civil Catalana, l’entitat unionista que ha impulsat els recursos electorals, ha desfermat un tsunami d’estelades arreu. Com sempre, l’efecte contrari al que buscaven. Sobretot després de comparar la “il·legalitat” de mantenir estelades a llocs púbics amb la pena de mort. Alguns ajuntaments han decidit treure l’estelada en primera instància, recomanats inexplicablement per l’AMI que té un paper ben galdós en aquest conflicte (ja que s’erigeix com una de les tres entitats independentistes conjuntament amb l’ANC i Òmnium), recomanant la retirada temporal de les ensenyes. Si volem desobeir, ara tenim una primera oportunitat. Quina credibilitat tindrà sinó la DUI?
 

El departament d’Interior ja ha dit que no enviarà als Mossos a treure estelades perquè és absurd. D’altra banda, el PSC ha començat a  patir les conseqüències del bolc conceptual de la campanya: avui Collboni, que es tornava a veure a l’alça a les enquestes, ha hagut de dir en ple míting “nosaltres no entrarem en debats de guerres d’estelades”. Saben que el debat que han destapat erròniament els seus no els interessa gens electoralment.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut