Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Jordi Sànchez, crucial papereta

|

- Publicitat -

Encara que no ho sembli, la decisió d’aquest dissabte en el si de l’ANC és de gran importància, ja que marcarà el 27-S, així que també marcarà també el procés sencer. Jordi Sànchez ha estat coronat nou president de l’entitat en substitució de Carme Forcadell, que esgotava mandat. L’exdirigent de la Crida i adjunt del Síndic de Greuges ha estat l’escollit pel Secretariat Nacional per davant de Liz Castro. En els quatre mesos que falten pel 27 de setembre,  té una tasca per davant fins i tot més important de la que ha jugat la presidenta sortint durant tres anys.

Forcadell serà recordada per l’organització de la manifestació del 2012, que va fer adonar un milió i mig de persones que no estaven soles en la causa independentista i va fer rebentar l’agenda política catalana per posar la independència en la centralitat del debat. Si arriba la plena sobirania, també se li hauran d’agrair a ella i el seu equip les mobilitzacions de 2013 i 2014, que han fet arribar a molts racons del món el clam del poble català. L’Assemblea ha sabut fer mantenir la flama fins ara, però a escassos mesos del referèndum de facto, ara més que mai s’ha de maximitzar la majoria independentista. Ara és l’hora de la veritat. El món prendrà més nota dels resultats el 27-S que de totes les manifestacions que han esdevingut fins ara.

Publicitat

És per això que el rol de Jordi Sànchez és determinant. Els partits cada vegada són menys capaços de tornar a motivar la població, així que ho haurà de fer l’ANC. Els reptes són majúsculs pel nou cap visible de la societat civil sobiranista, i les preguntes encara ho són més: com influirà l’Assemblea en l’objectiu de CiU, ERC, CUP i algú més si és possible de presentar-se amb un programa conjunt a les eleccions? Prendrà cap mesura extrema de pressió, com ara amenaçar amb una candidatura de la societat civil? Quan trigarà Sànchez a coordinar el seu equip per engegar quan abans millor els preparatius per la mobilització de la Meridiana? Si inscripcions, autocars i logística estan lligades quan la Junta Electoral possiblement veti la manifestació de la Diada per estar ja la campanya iniciada, ja no hi haurà marxa enrere. Hi ha molta feina per fer i molt poc temps, així que… Jordi Sànchez, a treballar! 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut