Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Cap on hem de tirar?

|

- Publicitat -

La pel·lícula dels fets d’avui és ben estranya. Amb un Trias autodescartat per l’alcaldia de Barcelona, els poders fàctics –les grans empreses- han mogut la fitxa de Fernández Díaz, que ha ofert suport per a la investidura del convergent. Trias s’ha vist certament obligat a temptar la sort, però ho ha acabat fent, i s’ha llençat a la piscina sense gaire convicció. L’alcalde sortint ha proposat un pacte impossible: CiU+ERC+PSC (amb el suport d’investidura del PP). Alfred Bosch ja ha sortit ràpidament a refusar l’oferiment.
 

Bosch haurà de veure, per altra banda, l’estratègia que emprendrà. Els sectors tripartidistes (MÉS), l’empenyen cap a la formació d’un govern amb Ada Colau, mentre que la prudència de la CUP fa preferible l’opció dels suports externs i puntuals. L’objectiu és arrossegar el proper govern municipal cap a postures el més independentistes possibles. De fet, la pròpia Colau ja ha dit que el seu partit “no posarà entrebancs al procés”. Punt a favor.
 

Publicitat

Parlant d’empresaris, d’empresaris unionistes, perquè d’independentistes també n’hi ha, i molts, Mas ha inaugurat les XXXI Jornades d’Economia del Cercle d’Economia i s’ha referit al procés d’aquesta manera: “o el sobiranisme té força per constituir un estat o Espanya proposa una solució que el poble català accepti”. Mas ha descrit la situació d’ofec que pateix Catalunya, i la desídia espanyola amb l’afer català. Pel president, la clau és: “a Catalunya tenim incògnita: una majoria sí o no a favor que Catalunya acabi tenint un estat per ell mateix? Aquesta incògnita s'ha de poder resoldre. Si no podem, s'enquistarà. Millor fer-hi front que quedar-se de braços plegats”.

 

 

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut