Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Encara els xiulen les orelles

|

- Publicitat -

El rebombori de la xiulada eixordadora de tot el Camp Nou a l’himne d’Espanya encara ressonarà uns dies. No havia acabat la final que el govern espanyol ja havia convocat la Comissió contra la Violència per aquest dilluns per intentar sancionar algú, és a dir, per desfogar-se i treure l’orgull espanyol per alguna banda. Fins i tot el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha trucat al Rei per intentar-lo consolar després d’aquesta sorprenent xiulada. A totes accions per ‘marcar paquet’, ningú s’ha plantejat per què es va produir la gran xiulada? Ningú ha pensat fer accions amb una mica més de visió ‘llargterminista’ que el pur electoralisme de sancionar?  És que no hi ha cap estadista a Madrid?

A Catalunya i a Euskadi encara molts encara somriuen amb la reacció ploramiques espanyola, però encara somriuen més per la cara d’Artur Mas mentre sonava el himno de la Nación. Els governs tant català com basc ja han dit que trobarien inútil una sanció a les aficions, a l’estadi o als equips. I entre enrabiada i enrabiada, comencem a crear un caldo de cultiu, un clima festiu de rebuig a l’actitud de l’Estat, que de ben segur que sumarà de cara al 27-S.

Publicitat

Un altre caldo de cultiu que podria esclatar abans de les eleccions és el d’ICV. La cúpula encara festeja el triomf de Colau de portes enfora, però a ningú se li escapa que on no s’han presentat en coalició amb Podem, Guanyem i companyia, han fet aigües. Tot i que és evident, aquest diumenge ho ha denunciat el corrent independentista dels ecosocialistes, anomenat Compromís per la Independència. És per això que demanen que el partit aposti pel sobiranisme en els comicis de la tardor. Els crítics, encapçalats per la diputada Sara Vilà, de moment es dediquen a fer comunicats, però si de moment volen canviar el rumb de la direcció, necessiten passar a l’acció. Es quedaran impassibles veient com ICV continua arrossegant-se per pactar amb Podem, controlat des de Madrid, o passaran a l’acció?
 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut