Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El bastió indecís es rearma

|

- Publicitat -

Ni Duran i Lleida ni Ada Colau cedeixen. La dreta i l’esquerra indecisa es tornen a trobar, i el país ho pateix. Les seves decisions tindran, però, conseqüències en el futur immediat. Avui s’han produït tot el seguit de reaccions públiques a la quilomètrica pregunta que UDC va confeccionar ahir. Contra més llargada, menys claredat, però queda bastant clara una cosa: UDC segueix apostant per la lògica i el marc legal espanyol. Tossuderia portada al límit de l’absurd. Espadaler diu que si Espanya rebutja totes les propostes de Catalunya seguiran amb el diàleg. Si Espanya es passa per l’arc del triomf el diàleg català, seguiran apostant pel diàleg. I així fins l’infinit. Queda clar que el paterfamilias Duran segueix manant i l’essència d’Unió es perd.
 

Els contraris –noms de pes- a la pregunta ja es plantegen quin camí triar entre la dicotomia vot negatiu-forçar la convocatòria d’un congrés extraordinari. Caldrà veure com acaba però Artur Mas, que no s’hi vol ficar, ja comença els preparatius per confeccionar la llista del president –que esperem que no vulguin confondre altre cop amb la llista de país o de Catalunya-, i durant les properes setmanes tindrem novetats. L’entorn de Mas afirma, a més, que el president situarà l’objectiu de la independència amb netedat al programa. Aquí és on Unió ja no podrà aguantar més la farsa, tard o d’hora s’hauran de decidir, i si no ho volen fer a través d’un referèndum intern, ho hauran de fer forçats per la immediatesa final del 27S.
 

Publicitat

A l’altre pol del país, l’esquerra alternativa liderada per Ada Colau ha de fer els primers equilibris de discurs amb els seus socis de coalició, Iniciativa. L’odi a tot allò que faci tuf de convergent se’ls menja i és possible que deixin passar l’oportunitat d’un pacte estable amb ERC o CUP per no signar favorablement el full de ruta independentista de CiU i ERC + societat civil. Colau s’ha apuntat al discurs de poca volada de dir que no signaran res on hi hagi CiU. Està bé, però no signant el full de ruta aleshores s'alineen amb PP i PSOE en la gran constel·lació de despropòsits que conforma Espanya. Tanmateix, abans de ser escollida alcaldessa, ja s’ha fotografiat al costat de Trias per demanar la continuïtat del MWC. A la líder de BComú li interessa passar ràpid el tràmit i aprofitar l’interinatge de Trias, que haver de menjar-s’ho essent alcaldessa. Ens espera una altra tardor calenta.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut