Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Del PP a la CUP

|

- Publicitat -

Les negociacions dels partits a nivell local per triar els nous alcaldes ja comencen a aclarir-se. A Barcelona encara no està clar si Colau farà un govern en solitari o bé farà un executiu de coalició. El candidat ara més clar és ERC, que aquesta setmana ha acorralat la futura alcaldessa exigint que signés el full de ruta conjunt per obtenir el suport estable republicà. Colau ho ha rebutjat, amb l’infantil argument de ‘perquè CiU també hi és’, però els republicans no han trencat negociacions. Si entren al govern, la CUP es fregarà les mans de cara al 27-S.

Pel que fa a altres municipis, el que ha destacat aquest dijous és Badalona: García Albiol (PP) deixarà de ser alcalde de la ciutat i una coalició de partits d’esquerra encapçalats per Guanyem, de Dolors Sabater el succeirà. No està clar qui acompanyarà a l’executiu a aquesta candidatura de la CUP+Podem, però el resultat és ben clar: Badalona passarà de ser governada pel PP més radical a la CUP, l’independentisme i l’esquerra més alternativa. Una autèntica bogeria.

Publicitat

Badalona serà independentista. Barcelona no ho serà. I Podem està dins de la candidatura que guanyarà tant a Badalona com a Barcelona. Com s’entén? De veritat és que costa d’assumir que el mateix partit formi part d’una llista explícitament independentista a un lloc i d’una que no ho és al municipi del costat. En tot cas, és evident que els partits sobiranistes no s’acaben amb CDC, ERC i la CUP. S’ha de maximitzar el vot del Sí, no pot ser que es ‘perdin’ electors que votarien Sí a un referèndum, però que faran confiança a partits que no ho són oficialment. Just per aquest objectiu treballa Antoni Castellà i el sector independentista d’Unió, que aquest dijous ha engegat oficialment la croada perquè surti el No a la consulta del seu partit el dia 14. Ens esperen deu dies frenètics!

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut