Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Rumb perdut

|

- Publicitat -

Avui hem vist Ramon Espadaler en una entrevista al 3/24 fer campanya pel Sí a la pregunta d'UDC. Diu que hi ha una bossa important de votants que no vol anar a la babalà i que podria marxar cap a l'abstenció o cap a Ciutadans. Realment sorprèn que UDC es preocupi per retenir potencials votants de C's. Espadaler diu que no podem sortir de la legalitat actual, ja que fora d'aquesta no hi ha cap camí, i diàleg i Espanya, Espanya i més Espanya.
 

Així no anem enlloc. Segurament la direcció s'imposarà en aquesta consulta, però Mas haurà de seguir amb les idees tant clares com les hi ha deixat al periodista del Corriere della Sera, quan ha afirmat que La DUI està sempre allà, a l'últim calaix del meu escriptori, no vull arribar a aquest extrem, prefereixo un procés democràtic com l'escocès, però si no hi ha cap altra opció, és allà esperant”. Només Junqueras s'ha atrevit a retreure al president l'aparent poc compromís amb les estructures d'Estat, de les quals és cert que ningú sap en quin punt de desenvolupament es troben, i això inquieta.
 

Publicitat

Finalment, que l'eufòria futbolística no ens faci oblidar un petit detall que demostra una vegada més que som un país diferent, precisament perquè l'Estat que ens hauria de donar cobertura torna a passar de nosaltres. L'any passat, el Reial Madrid i l'Atlético de Madrid van arribar a la mateixa final de la Champions League a la que enguany ha arribat el Barça. La final va comptar amb la presència del rei Joan Carles I i el president del govern d'Espanya, Mariano Rajoy. Ahir no hi havia ni el rei ni el president. Sí que hi havia la plana major del govern català, amb el president Artur Mas al capdavant. Valorem-ho, perquè aquest és i vol ser el nostre govern de referència, i no el de 600kms més enllà, hi mani el color que hi mani. Ahir un equip català va convertir-se en el primer equip a guanyar el triplet per segona vegada a la història.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut