Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Trempant amb de Gispert

|

- Publicitat -

Com una au rapinyaire, Carme Chacón apareix de sobte de les tenebres tot cridant a la guerra, per fer-se un espai als mitjans. Ho ha fet esperonada per una pregària de Miquel Iceta que li ha demanat que es torni a presentar com a cap de llista de la demarcació de Barcelona a les eleccions espanyoles. Això del PSC esdevingut sucursal del PSOE, és de traca. Beneïts siguin els qui decideixin votar-los. Des de que va deixar el ministeri, Chacón només s’ha dignat a treure el cap a la cursa successòria del PSOE, i cada vegada que hi ha hagut eleccions, com ara. Com es pot dipositar la confiança en una persona a qui se li veu el llautó d’una forma tant descarada? Quina classe de política executarà? Pel que va fer com a ministra, farà la dels desnonaments exprés i la compra massiva d’armament.
 

Però permetin-me que parlem de coses serioses i de partits importants. Avui llancem una segona benedicció al moviment UDC Hereus 1931, amb una veteraníssima Núria de Gispert que s’ha posat el moviment a l’esquena, i ens ha fet trempar amb les declaracions dels darrers dies. Qui ho havia de dir que precisament en el moment en el qual sembla que s’ha instal·lat sobre el sobiranisme “més desencís” des de l’11S de 2012, tremparíem amb una dirigent d’Unió Democràtica de Catalunya. I encara menys esperàvem que anés més enllà que molts dirigents de CDC i digués que l’única via que ens resta és la independència. I-n-d-e-p-e-n-d-è-n-c-i-a, amb totes les lletres ho ha pronunciat! De Gispert ha dit avui en una entrevista amb Mònica Terribas que ella va creure i treballar per la unió amb Espanya fins que a la dècada passada se’n va adonar d’allò que hem vist des de sempre tots els independentistes: que amb Espanya no hi haurà mai res a fer, amb cap Espanya sigui del color que sigui. Llagrimeta i un gros aplaudiment.
 

Publicitat

Si el president Mas, tal i com diuen els rumors, té una llista que giri a l’entorn de la seva persona preparada, i compta amb aquestes persones, la tria haurà estat bona per encarar una eventual votació unilateral. Malauradament, Joana Ortega, sobre qui pesa una querella del govern espanyol, i que ha estat jugant a dues bandes durant aquests anys no tindrà aquest honor un cop la direcció s’imposi a la consulta interna (si al final ho fa), malgrat haver-hi donat suport. La vicepresidenta, que va votar SíSí el 9N, ha votat també a favor de la consulta de Duran i Espadaler, creient que apostava novament per cavall guanyador; però aquesta vegada la victòria de la cúpula probablement serà pírrica. Que ho tinguin en compte els militants que encara queden a UDC.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut