Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El tribunal del diàleg

|

- Publicitat -

A Júpiter, el planeta on viu la cúpula d’Unió, la sentència del Tribunal Constitucional que s’ha rebut avui a Catalunya anul·lant els preparatius del 9N, sembla que s’hagi rebut amb joia. Ramon Espadaler ha dit respecte la sentència que “malgrat que avui sembli impossible nosaltres som i serem tossuts perquè el diàleg presideixi les actuacions de futur per transformar la situació que estem vivint i que ens porta com a país a la inanició”. “Som i serem tossuts”, aquí està la cosa. La tossuderia pot ser molt longeva, però no eterna. El dia que el Sol s’apagui i els planetes morin, el diàleg amb Espanya ja no serà possible, i el temps de la llibertat s’haurà acabat lligats a les mateixes cadenes.
 

El president Mas sí que ha reaccionat com cal: “La decisió del TC sobre el 9-N reforça el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S”. Segons el president, el 9N “no es pot anul·lar i esborrar”. Certament. El Tribunal Constitucional ha sentenciat sobre un fet que ja s’ha produït fa molts mesos i que avui ens queda enrere. Des d’Esquerra Republicana s’ha anat en la mateixa línia d’aconseguir una victòria el 27S, i la CUP ha cridat al desoir aquesta sentència. De fet, si la sentència pretén que no se celebri el 9N, fan tard; i si pretenen que s’esborri de la memòria de les persones, com si això fos la novel·la 1984, ho tenen cru. L’Estat espanyol fa així la seva contribució a la dinamització de l’11S i el 27S.
 

Publicitat

Mentrestant, la gent que us deixem aquí el nostre testimoni sobre allò que passa al voltant del procés polític d’emancipació nacional, i que vam iniciar el desembre de 2012, amb el pacte Mas-Junqueras, us convidem a venir a la primera presentació del fruit d’aquest esforç diari i desinteressat. Es tracta del llibre que hem publicat recentment i que hem titulat ‘Zugzwang. El Dietari del Procés’. Aquí hi trobaran el testimoniatge dels primers 25 mesos del procés, des del 19 de desembre de 2012 fins el 18 de gener de 2015, dies després de la renovació del pacte entre les dues forces majoritàries del Parlament, que ens abocava a unes plebiscitàries per aquest setembre. La presentació serà a la biblioteca Enric Miralles de Palafolls a les 20:00h, i comptarem amb la presència de Francesc Alemany, el màxim representant polític institucional independentista d’aquest municipi de l’alt Maresme.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut