Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Catalunya ha portat la independència als ajuntaments

|

- Publicitat -

Ada Colau ha estat l’abanderada del canvi de dinàmica als ajuntaments catalans. L’avui ja alcaldessa Colau no cau tant malament als sectors independentistes de la societat després de picar-los l’ullet durant aquests darrers dies. Aquest és el petit guany que ha obtingut ERC amb el seu suport a la investidura.
 

El país s’ha tenyit d’un tint independentista amb l’elecció d’alcaldes independentistes fossin d’ERC, CiU o la CUP. Les dues forces majoritàries a data d’avui al Parlament català no han pactat a tot arreu, la qual cosa no vol dir que no hagin proclamat algun dels seus regidors alcaldes, sinó que ho han fet, sovint, amb d’altres partits.
 

Publicitat

Aquí està recollida la voluntat sobiranista de la societat catalana. El plebiscit municipal no entén de polèmiques absurdes sobre llistes més votades o no votades. Cada poble o ciutat té les seves singularitats i la prioritat no s’ha de confondre amb obligatorietat. No sempre s’ha pogut aconseguir un acord CiU-ERC, i això no ens pot treure el son, ni obsessionar. De fet, Quim Arrufat ho deia molt clarament ahir, l’important és que hi hagi majoria de regidors sobiranistes per si cal fer alguna votació de país en algun moment. Exacte.
 

Arrufat, sense voler, ha destapat algunes cartes o ha insinuat quin podria ser el criteri de la CUP pel que fa a la confecció del govern post 27S. Compte, no extrapolem criteris municipals al Parlament. És absolutament imprescindible pel procés que el proper govern de la Generalitat el conformin forces que portin la independència al seu programa. Demà començarem a tenir notícies sobre el tema.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut