Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’hora dels aclariments

|

- Publicitat -

Dues setmanes després d’assumir l’alcaldia de Barcelona, Ada Colau i Barcelona en Comú ja han hagut de fer uns quants aclariments sobre els fitxatges que estan fent per cobrir els càrrecs de confiança de més pes i tothom en va ple. L’alcaldessa va col·locar, abans que res, Jordi Martí com a cap de gabinet, en un intent d’apropar els ex-socialistes de MES i de rebot ERC –s’havien presentat junts- al govern. Una bona estratègia per bastir aliances, per bé que ben ‘vella’.

Ara bé, més polseguera ha aixecat que Colau hagi contractat el seu company sentimental com a home de confiança per negociar també amb altres formacions possibles entrades al consistori. Això sí, amb un sou que surt de les arques de Barcelona en Comú. Sí, no és un càrrec de l’Ajuntament, però la simbiosi entre partit i govern és evident: la tasca que fa Adrià Alemany la podria fer des d’una banda o des de l’altra. Això sí, segons Colau, “és una persona brillant, que aporta moltíssim”. Se suposa que per donar exemple, a BeC s’ha fet un procés de selecció net amb molts candidats que ha resultat en la contractació d’Alemany.

Publicitat

Encara és més sorprenent que la companya del número 2 de Colau, Gerardo Pisarello, s’incorpori a la regidoria de vivenda com a assessora. Sou de l’Ajuntament. També ha tingut sort en el procés de selecció. Ja és casualitat. El mateix ha passat amb la webmaster que va fer la plana web de BeC i d’Ada Colau, que alhora va ser excompanya de feina de l’alcaldessa a l’observatori DESC: Águeda Bañón serà la nova responsable de comunicació de l’Ajuntament. Li va anar bé l’entrevista de feina, també.

En tot cas, tot plegat és, o bé un error d’estratègia monumental, o bé realment es pensen que són diferents i que quan ho fan ells està ben fet. Colau encara no s’ha de preocupar, encara és d’hora, però qualsevol detall els pot erosionar i, de rebot, erosionar la confluència de l’esquerra alternativa quan encara no ha nascut. Tot és molt volàtil.

Cada vegada ho és més també en l’àmbit independentista. La proposta de Mas i la consulta de l’ANC han fet anar de corcoll tothom, que cada vegada va més perdut. És per això que l’Assemblea també ha fet aclariments avui. Votar No a la votació és que l’organització es limiti a organitzar la manifestació de l’11 de setembre, mentre que el Sí significarà fer el que se suposa que han estat fent ara: instar els partits a treballar en un full de ruta conjunt, una part del nom conjunt i actes conjunts. Però en cap cas candidatura conjunta ni que l’organització es presenti a les eleccions de cap manera. S’entén, doncs, que en qualsevol cas tanquen la porta a seguir fil per randa la proposta de Mas. Però que ningú doni res per acabat: encara ens falten moltes giragonses per veure.
 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut