Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Nervis a l’hemicicle

|

- Publicitat -

La proposta de llista unitària sense polítics, la falca d’entrada d’ERC a acceptar la llista unitària proposada pel president Mas a l’hivern, sembla que avança. No n’han volgut donar gaires detalls i fins i tot Oriol Junqueras ha fugit a l’altra punta del món (a l’Argentina i l’Uruguay) a fer proselitisme de la independència.

A Convergència han donat el vist-i-plau a la proposta que al final presentin les entitats. “Serà la llista a la que CDC donarà suport”, han dit avui. Sembla que la discrepància en el debat retornat serà si s’hi inclouen o no polítics, quins i de quina manera. Ara que, de cop, tot sembla estabilitzat i la il·lusió retornada, la meva principal preocupació és la CUP. Què faran? Entraran o no en aquesta llista unitària? Hi han de ser, si fem cas de l’enquesta d’Òmnium. Sembla que els partits aniran fent declaracions positives als mitjans sense detallar massa més coses i intentant buscar els punts d’acord. Podríem dir que, en certa manera, fan cas del consell d’en Guifré de treballar amb discreció. Una cosa que aquest matí també demanava Jordi Sánchez a TV3. És molt positiu aquest home, desprèn optimisme, m’agrada. Calma, prudència i tranquil·litat.
 

Publicitat

Els partits i les entitats són conscients per això que el debat no es pot allargar massa, i s’espera una trobada immediata de Junqueras amb Mas quan el primer torni de fer una demostració d’esquerranositat a Amèrica a la gent de la confluència d’esquerres. Perquè ara sembla que si un no és de Podemos (i per extensió d’ICV), ja no és d’esquerres. És clar, tothom té al cap el populisme de Veneçuela quan pensa en Pablo Iglesias, i tenen raó, però a Amèrica el pluralisme esquerranós és molt més gran i millor que això.
 

El PSC segueix molt i molt nerviós. Es pregunten una vegada i una altra com pot ser possible una llista sense polítics (no cal militar en un partit per ser polític, n’hi ha prou de participar en una contesa electoral), i també critiquen que no se sàpiga si Mas es presentarà o no a la reelecció. Amb el desconcert sobiranista, el PSC havia pujat una mica a les enquestes, però ara ha quedat del tot desquadrat i busca salvar-se dient que ells sí que tenen un programa. Sí, el “Más España” que ha triat Pedro Sánchez per a les generals. Iceta ha esborrat del programa pel 27S el dret a decidir i encara ens vol colar que vol fer una reforma de no se sap què.

 

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l’inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, ‘Zugzwang’, la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut