Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La CUP tiba massa la corda?

|

- Publicitat -

Avui ha tornat a sortir una altra enquesta que dóna la llista unitària com la única possible que sumaria per la independència. O sigui que l’opció de les llistes separades ja no és vàlida per sortir victoriosos. Jo em pregunto –mentre sostinc aquesta enquesta amb pinces, com totes- perquè no les van fer el Nadal?
 

Deixant de banda això, l’Assemblea de la CUP ha ratificat que només apostarà per una llista unitària civil i sense polítics. Diu que dóna de temps fins el dia 18 per arribar a un suposat acord, tot i que no pensa anar a cap “cimera-espectacle” per debatre-ho. Massa exigències. En un moment tant delicat, i després de posar la mel als llavis als catalans, ningú no entén perquè es tanquen en banda. L’oportunitat que tenim com a Nació és històrica -amb tota la profunditat del terme- i no la podem deixar passar.
 

Publicitat

Cal una mica més de predisposició i de cintura, per molt que ja s’hagi cedit en la proposta de llista unitària que defensava Mas. Això val per la CUP, però també per ERC i CDC. Les tres forces són claus per conformar aquesta aliança per la independència, però cal parlar i aconseguir que les tres se sentin còmodes, sinó tampoc sortirà bé. Això implica concessions per totes bandes, però hauríem d’intentar llegir-ho des d’un punt de vista col·lectiu, i no de derrotes individuals. Qui abandoni la unitat potser sense voler-ho abandonarà el país, i això pot ser letal. Molt de compte.

 

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut