Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Crida al vot dels catalans a l’estranger pel 27-S

|

- Publicitat -

Perquè ja n’hi ha prou de sentir polítics espanyols que, com aquest dilluns el vicesecretari de comunicació del PP, se’n riuen de les reivindicacions i diuen que Catalunya no serà independent “perquè mai ho ha estat”. Perquè ens hem de plantar davant d’una comissió antiviolència que proposa sancions a les entitats instigadores de la xiulada al Camp Nou en la final de la Copa del Rei contra l’himne d’Espanya per valor d’un milió d’euros totes sumades. Perquè dia a dia, durant els últims mesos i anys, són moltes les declaracions, gestos i decisions que, tot i semblar petites com els exemples d’aquest dilluns, contribueixen a humiliar-nos, a dissoldre’ns com a poble davant Europa, que encara ens percep com a ‘regió espanyola’.

Són moltes les raons per les quals tothom ha d’anar a votar el dia 27 de setembre, però sobretot aquesta última hauria de fer reflexionar als catalans a l’estranger. Costa molt ser català i sentir-se igual de reconegut que un danès, un noruec, un eslovac o un lituà. La primera reacció sempre és associar-te amb una realitat diferent, l’espanyola, i les explicacions que puguis donar poden causar incomprensió, rebuig, menysteniment o ignorància. S’ha acabat haver de dir ‘Sóc de Barcelona’ per camuflar la identitat nacional. És inacceptable continuar posant cara de circumstàncies per no entrar en explicacions feixugues quan et fan un comentari simpàtic relacionat amb la paella, les sevillanes, els toros o les ‘siestas’.

Publicitat

És per això que els catalans a l’estranger que siguin a temps han de fer les gestions per demanar el vot al consolat corresponent per votar quan hi hagi la convocatòria. I, si no estan apuntats a cap registre consolar, han de fer l’esforç i baixar a Catalunya el 27-S per anar a les urnes. Els vols encara són assequibles depenent del lloc d’origen. Necessita algun català algun motiu més per votar en dos mesos justos?  Més de 55.000 persones s’han apuntat a la manifestació de la Meridiana de l’11 de setembre en menys d’una setmana. Hi ha il·lusió i esperança. Un futur diferent, començant de zero, és possible. Són unes eleccions diferents. És un referèndum i tots els vots compten per igual. I, per sobre de tot, no hi haurà una altra oportunitat igual.

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut